banner388

TCG Bayraktar Gemisi Samsun'a geliyor

 TCG Bayraktar Gemisi mürettebatıyla birlikte Samsun Limanı'na demirleyecek.

TCG Bayraktar Gemisi Samsun'a geliyor

 TCG Bayraktar Gemisi mürettebatıyla birlikte Samsun Limanı'na demirleyecek.

07 Eylül 2017 Perşembe 18:10
TCG Bayraktar Gemisi Samsun'a geliyor

Samsun haber - Büyük bir kısmı yerli olan TCG Bayraktar isimli askeri gemi 29 Harp Okulu öğrencisiyle birlikte Ukrayna’nın Odessa, Trabzon, Rusya’nın Novorossiysk ve Samsun limanlarını ziyaret edecek. 29 Harp Okulu öğrencisi, Samsun'da tarihi ve turistik yerleri gezmesi bekleniyor.

YERLİ ASKERİ GEMİSİ TCG BAYRAKTAR


Deniz Kuvvetleri Komutanlığı ihtiyacıyla yapılan askeri gemi için 2008 yılında Savunma Sanayii İcra Komitesi tarafından Anadolu Tersanesi (ADİK) ile Savunma Sanayii Müsteşarlığı arasında sözleşme görüşmelerine başlanması kararı verilmiştir. Görüşmelerin ardıdnan 16 Haziran 2011 imzaların atılmasıyla 17 Haziran 2013 yılında üretime başlandı. 3 Ekim 2015 yılında ise TCG Bayraktar 2015 yılında suya indirildi.

Tamamen Türkiye'de inşa edilen gemi, yerli ve milli amfibi tank çıkarma gemisidir.
 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.