banner388

Süt Mısır Bu Yıl Dudak Uçuklatıyor

Yaz Aylarının Vazgeçilmez Yiyeceklerinden Biri Olan Süt Mısır Tezgahlarda Yerini Aldı

Süt Mısır Bu Yıl Dudak Uçuklatıyor

Yaz Aylarının Vazgeçilmez Yiyeceklerinden Biri Olan Süt Mısır Tezgahlarda Yerini Aldı

30 Nisan 2016 Cumartesi 14:54
Süt Mısır Bu Yıl Dudak Uçuklatıyor
KESTANE TEZGAHLARI YERİNİ MISIR TEZGAHLARINA BIRAKTI

Samsun’da yaz aylarının gelmesiyle birlikte seyyar kestane satıcılarının yerini mısır satıcıları aldı. Karadeniz halkının en sevdiği yiyeceklerden biri olan süt mısır, Nisan ayının son günlerinde seyyar tezgahlarda yerini aldı. Geçen sene 1 liradan satılan süt mısır, bu sene 3 liradan satışa sunuldu. Mersin’den gelen süt mısırlara vatandaşlar ilk aşamada büyük ilgi gösteriyor.

GEÇEN YIL 1 LİRA, BU YIL 3 LİRA

2 yıldır seyyar mısırcılık yapan 50 yaşındaki Kasım Uysal, “Yaz geldi, mısır satışları başladı. 1-2 gündür mısır satmaya başladık. Mısırlar ilk aşamada Mersin’den geliyor. Karadeniz mısırı daha çıkmadı. Onları Temmuz ayından itibaren satmaya başlayacağız. Satışlara bu sene 3 liradan başladık. Köz mısır da haşlanmış mısır da 3 lira. Yeni mahsul olduğu için vatandaşın ilgisi şu anda güzel. İlerleyen günlerde mısırlar bollaşınca fiyatlar 2 liraya kadar düşer. Mısır sezonu Eylül ayına kadar devam edecek. Ben öğlen saatlerinde satışlara başlıyorum, gece geç saatlere kadar satıyorum. Günde ortalama 100 mısır satıyorum” dedi.


 
Son Güncelleme: 30.04.2016 15:06
Anahtar Kelimeler:
Süt MısırYazSeyyar
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.