banner388
banner390
banner410
banner408

Sözde Kürdistan Bayrağını Göndere Kim Çekti?

Cumhuriyet Halk Partisi Samsun İl Başkanı Av.Tufan Akcagöz, Barzani'nin Atatürk Havalimanına indiği sırada sözde Kürdistan bayrağının da asılmasını eleştirerek, "Sözde Kürdistan bayrağı, kabul görüyor. Bunu kabul etmek mümkün değil. Bunu hiç bir Türk vatandaşının içi kabul etmez. Sözde Kürdistan bayrağını göndere kim çekti?" dedi.

banner269

Sözde Kürdistan Bayrağını Göndere Kim Çekti?

Cumhuriyet Halk Partisi Samsun İl Başkanı Av.Tufan Akcagöz, Barzani'nin Atatürk Havalimanına indiği sırada sözde Kürdistan bayrağının da asılmasını eleştirerek, "Sözde Kürdistan bayrağı, kabul görüyor. Bunu kabul etmek mümkün değil. Bunu hiç bir Türk vatandaşının içi kabul etmez. Sözde Kürdistan bayrağını göndere kim çekti?" dedi.

27 Şubat 2017 Pazartesi 12:26
Sözde Kürdistan Bayrağını Göndere Kim Çekti?

Samsun Haber - Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Mesut Barzani'nin, beraberindeki heyetle özel uçağıyla Atatürk Havalimanına indiği esnada, Atatürk Havalimanında bulunan Devlet Konukevinin önündeki bayrak direklerinde Türk ve Irak bayraklarının yanı sıra, sözde Kürdistan bayrağının da asılmasını eleştiren, Cumhuriyet Halk Partisi Samsun İl Başkanı Av.Tufan Akcagöz, " Sadece İstanbul'da değil, akşam saatlerinde Ankara'ya gelecek olan Barzani için Esenboğa'ya da Irak Kürt Bölgesel Yönetimi bayrağı asılmış. Sözde Kürdistan bayrağı, kabul görüyor. Bunu kabul etmek mümkün değil. Bunu hiç bir Türk vatandaşının içi kabul etmez. Hangi hesaplar içinde olduklarının göstergesidir. Barzani, AKP'ye uzak bir isim değildir. Çok değil, bir kaç yıl önce oynanan senaryoda, Barzani de, sözde demokratik açılım sürecinin bir parçasıydı. Rol sahibiydi. AKP'nin büyük kurultayına konuk olarak davet edilen Barzani için, bugün böyle bir merasim gerçekleştirilmesini bu nedenle yadırgamıyorum. Şimdi ise bizim ülkemizde, ağır misafir muamelesi görüyor. Akıl alır gibi değil. AKP, bunu kendi tabanına anlatmakta zorlanacaktır. Bu kadar da olmaz. Ülkemin havaalanının gönderine, şanlı Türk bayrağının yanına sözde Kürdistan bayrağı takmak, kimsenin haddi değildir. Kürdistan'ı tanıdınız da bizim mi haberimiz yok? " dedi. 

"Bunun hesabı mutlaka sorulmalıdır"

Yaşanılan sürecin, bir teslimiyet süreci haline geldiğini dile getiren Tufan Akcagöz, " Bugün Barzani için bu merasimi layık görenler, yarın dağdan inen PKK'lı teröristlere de benzer güzellemeleri yaparlar. Tıpkı zamanında yaptıkları gibi. Habur'da sınır kapılarının açılmasını unutmadık. PKK'lı teröristlerin konvoy halinde kente girmesi hala hafızalarımızda. Akıl alır gibi değil. Hatırlayın, henüz bir kaç yıl önce yaptılar. Barzani 2013 yılında, 'Diyarbakır'da Kürdistan bayrağı ile karşılanacağıma, rüyamda görsem inanmazdım' demişti. Şimdi ise havaalanlarında bu merasim yapılıyor. Barzani'nin rüyaları gerçek oluyor. Şehitlerin kemikleri sızlıyor. Yaşanan bu gelişme bile, referandumda neden millet olarak hayır dememiz gerektiğini ortaya koymaktadır. Millet olarak bunu hak etmiyoruz. Bunun hesabı mutlaka sorulmalıdır. Yaşanılan bu olay, hatadan ibaretse, yapanlar hakkında derhal soruşturma açılmalıdır. Şayet kasten sözde Kürdistan bayrağı Türk bayrağının yanına çekilmişse, Cumhuriyet Savcılarını göreve davet ediyorum. " diye konuştu. 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Şenol ŞAHİN 2017-02-27 14:46:19

Son günlerde Amerikalı diplomatların Türkiye'de cirit attığını görüyoruz Rusya'nın cenevrede Kürt'lerinde olmasını istemesi Türkiye'nin Rakka meselesi ve bunların akabinde Barzani'nin Türkiye'de sözde Kürdistan bayrağı ile karşılanması vs. Türkiye çok büyük bir siyasi açmazın içine çekiliyor bu konuda hükümet edenlerin çok acil olarak uyarılması gerekmektedir burası kimsenin babasının çiftliği değil, Adeta Sevr geri geliyor savaşarak yapamayacaklarını bir başkanlık karmaşası ile masada halledme çabasındalar, o nedenle CHP'ye büyük sorumluluk düşmektedir aksi halde memleket elden çıkıyor beyler haberiniz olsun, saygılar

Avatar
ramazan 2017-02-27 15:33:23

bu bayrağın Türk ün gökyüzünde ne işi var