banner388

Şehitlerimize Anma

PKK Terör Örgütü Tarafından Şehit Edilen 3 Asker Ve 1 Başsavcı İçin Samsun’da Anma Töreni Düzenlendi

Şehitlerimize Anma

PKK Terör Örgütü Tarafından Şehit Edilen 3 Asker Ve 1 Başsavcı İçin Samsun’da Anma Töreni Düzenlendi

27 Nisan 2016 Çarşamba 15:46
Şehitlerimize Anma

ŞEHİT EDİLİŞLERİNİN YIL DÖNÜMÜNDE ANMA TÖRENİ DÜZENLENDİ

PKK terör örgütü tarafından şehit edilen 3 asker ve 1 başsavcı için, şehit edilişlerinin yıl dönümünde Samsun’daki şehitlikte tören düzenlendi. 
Samsun'da şehit Jandarma Er Selman Özay, şehit Piyade Teğmen Ahmet Altunoğlu, şehit Piyade Onbaşı Fikret Özer ve şehit Başsavcı Murat Uzun için şehit edilişlerinin yıl dönümlerinde Samsun Garnizon Şehitliği'nde anıldı. Mezarları yan yana olan Jandarma Er Selman Özay ve Piyade Teğmen Ahmet Altunoğlu'nun mezarı başında düzenlenen törene, Şehit Teğmen Ahmet Altunoğlu'nun babası Mehmet Altunoğlu ve şehit annesi Ayşe Altunoğlu ve şehit annesi Kadriye Özay, şehit Fikret Özer'in babası Celal Özer ve şehit annesi Nevriye Özer, şehit Başsavcı Murat Uzun'un babası Hamit Uzun, şehit Uzman Çavuş Murat Güler'in eşi Asuman Güler, şehit yakınları, Garnizon Komutanlığı temsilcileri, İl Jandarma Komutanlığı temsilcileri, Şehit Ahmet Altunoğlu İmam Hatip Lisesi öğrencileri, öğretmenleri ve müdürü ile Şehit Selman Özay İlkokulu öğrencileri, müdürü ve öğretmenleri katıldı.  Törende Şehit Ahmet Altunoğlu İmam Hatip Lisesi öğrencileri Kur'an-ı Kerim okuyup dua ettiler. 

YILDIRIM : GENÇLER ÇALIŞMALI

Duaların ardından Mehmetçik Vakfı Samsun Temsilcisi Emekli Dr. Kurmay Albay İbrahim Yıldırım yaptığı konuşmada, "Bugün burada bulunan değerli öğrenciler, burada yatan şehit kardeşlerimiz sizlere hür ve güçlü vatan bırakmak için en kutsal varlıkları olan canlarını feda ettiler. Onlar ölü değil diri olduklarına göre, sizleri görüyor, başarı ve çalışmalarınızla övünüyor, aksi olursa üzülüyorlardır. Bu yüzden sizlerin sorumluluğu çok büyük. Bu sorumluluk gereğince çok çalışmalı ve ülkemizi Atatürk'ün gösterdiği muasır medeniyetlerin seviyesinin üzerine çıkarmalısınız" dedi.

YILMAZ : SAVAŞLAR ARTIK MASA ÜZERİNDE OLUYOR

Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yitimler Derneği Samsun Şubesi Başkanı Necati Yılmaz, "Bugün ne söylesek az. Ne anlatsak az. O insanlar 2 değer arasında kaldılar. Canları ve vatanları uğruna. Vatanlarını canlarından daha çok sevdiler ve vatanlarına canlarını feda ettiler. Biz aziz şehitlerimize ne kadar minnet etsek, onları ne kadar ansak azdır. Onlar bizlere bugün hür ve özgür yaşayabileceğimiz bir ülke hediye ettiler. Sevgili öğrenciler, bugün okullarda güzel dersler görebiliyorsanız, bugün ülkemizin sınır boylarında olan Mehmetçikler sayesindedir. Sizlere tek tavsiyem ülkenin geleceği için çok çalışın. Artık savaşlar masa üzerinde oluyor. Artık teknoloji konuşuyor. Sizler bu ülkenin geleceği için gece gündüz çalışın" diye konuştu.
Şehit babası Rahim Özay ise yaptığı konuşmada, "Çanakkale'de, Dumlupınar'da, Kafkaslar'da, Sarıkamış'ta şehitler verdiysek, bu ülke için bu vatan için Güneydoğu'da şehit vermeye hazırız. Bu ülkeye böldürtmeyeceğiz. Asla ve asla bu ülkeyi bölemeyecek. Bu böyle biline" şeklinde konuştu.

4 MAYIS AKŞAMI MEVLİT OKUTULACAK

Törenin ardından öğrenciler şehitlerin kabrine çiçek bıraktı. Törende 4 Mayıs akşamı, akşam ile yatsı namazı arasında Gürbüz Cami'nde şehitlerimiz için İsmail Coşar Hocanı’nın da katılımıyla mevlit okutulacağı belirtilerek, tüm Samsun halkı mevlide davet edildi.



 
Son Güncelleme: 27.04.2016 16:15
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.