banner388

Sayıştay raporu açıklandı! Omü'de 6 yıllık zarar

Sayıştay tarafından hazırlanan 2018 raporuna göre Ondokuz Mayıs Üniversitesi’nin (OMÜ) 6 yıldır maddi zararda olduğu açıklandı. 

Sayıştay raporu açıklandı! Omü'de 6 yıllık zarar

Sayıştay tarafından hazırlanan 2018 raporuna göre Ondokuz Mayıs Üniversitesi’nin (OMÜ) 6 yıldır maddi zararda olduğu açıklandı. 

28 Eylül 2019 Cumartesi 14:16
Sayıştay raporu açıklandı! Omü'de 6 yıllık zarar

Sayıştay raporu verilerine göre ÖMÜ'de Bilimsel Araştırma Projesine ait ödeneğin amacı dışında kullanıldığı açıklandı. 543 bin lira olan ödeneğin  210 bin 592 TL’sinin amacı dışında kullanılarak idari ihtiyaçlar için harcandığı belirlendi. Bu konuda açıklama yapan üniversite yönetimi ise araştırmacıların bilgisayara ihtiyacı olduğunu söyledi.

Rapora göre ÖMÜ’de Öğretim Üyelerine teknolojik cihazların alınması ve bu proje kapsamında öğretim üyelerine demirbaş alındığı kaydedildi. BAP bütçesinden 749 bin 980 lira verilen ödeneğin ise 210 bin 592 bin 88 lirasının bu eşyalara harcandığı belirlendi.

OMÜ’DEN AÇIKLAMA

OMÜ yönetiminden gelen cevapta, “Ülkemizin teknolojik, sosyal veya kültürel gelişimine; evrensel bilime katkı sunacak projelerin üretilebilmesi için yapılacak ilk adım, literatür taraması ile orijinal bir proje fikri bulmak, projenin sorusunu ve hipotezini oluşturmaktır. Bu bağlamda başvurulacak ilk yol bilgi toplamaktır. Bu amaçla ilk ulaşılacak yerler olan kütüphanelerde güncel bilgiler elektronik ortamda sağlanmaktadır. Bu nedenle, araştırmacıların bu bilgilere ulaşmak için bilgisayara ihtiyacı bulunmaktadır” şeklinde ifadelerine yer verildi.
Ayrıca OMÜ Tıp Fakültesi’nde görevli 16 kişinin özel muayenehanesi olduğu belirlendi. 

SAYIŞTAY RAPORU

“6514 sayılı Kanun'la getirilen mevzuat hükümleri yürürlükte olmasına ve Anayasa Mahkemesi kararlarında da özel muayene açmanın veya özel sağlık kurumlarında anlaşma yapılmaksızın çalışmanın kazanılmış hak olmadığı açıkça ifade edilmesine rağmen Ondokuz Mayıs Üniversitesinde 16 öğretim üyesinin özel muayenehanelerinde çalışmaya devam ettikleri tespit edilmiştir” 

6 YIL BOYU ZARAR

“OMÜ Döner Sermaye İşletmesi bünyesinde faaliyet gösteren Tıp Fakültesi Hastanesi Döner Sermaye İşletmesinin mali yapısı incelendiğinde; genel olarak gelirlerinin giderlerini karşılayamadığı, Kurumun 2012-2018 yılları arasındaki son 7 yıl içinde 6 yıl boyunca zarar ettiği ve bu nedenle istikrarlı bir mali yapının oluşturulması için yapısal reform yapılması gerektiği tespit edilmiştir” diye belirtildi.

Kaynak: Sözcü


 

Son Güncelleme: 28.09.2019 16:31
Anahtar Kelimeler:
SamsunOmüSamsunhaber
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Ilker 2019-09-29 13:26:51

Hocalar hep kendi keselerinj dolduruyolar tezgahi kurmuslar orda ozle muayne oluyon yine amelyat felan hocanin cebini doldurmazsan ier yurmuyo

Avatar
Serkan yiğit 2019-09-29 14:48:25

Rektör ve ekibi üniversiteyi soymanın peşinde. Laf çok iş hiç yok... İlk 500 ÜNİVERSİTE için de OMÜ neden yok... Döner sermayeden her ay 50-100 tl arası para alan rektörün be işi olur üniversite nin gelişmesi ile... Yazık çok yazık...

Avatar
kadir akşahin 2019-09-29 08:48:07

bukadarrahatlıga kavuştuk kötüzihniyetli insanların yüzünden ilerlemede zorluk çekiyoruz insaniçinde vatan sevgisi olanlarhem halkıhem helaldan kazamayıister zihniyrti bozuk indanlardan ne beklenir saygılar

Avatar
Ali 2019-09-29 15:39:26

Devletin malini millete peskes cekiyolar devamli sağ sola masraf yapiyolar devlete ait is yapan yerleri de kapatip yandaslara actiriyolar sosyal tedisler konus evine 2 trilyon masraf edip özellestirdiler yetim hakki var orda ama yoneticiler de Allah korkusu kalmamis heryerde rant var bunlari duzeltmeliler ilk önce ondan sonra 4 5 katina cikmiyomu gelir