banner388

Samsun'un o ilçesinde polis ve vatandaş karşı karşıya geldi

Samsun’un Alaçam ilçesinde belediyeye ait bir handa yaşanan yıkım esnasında polis ve vatandaş karşı karşıya geldi. Çıkan olaylarda 2 kişi gözaltına alındı.

Samsun'un o ilçesinde polis ve vatandaş karşı karşıya geldi

Samsun’un Alaçam ilçesinde belediyeye ait bir handa yaşanan yıkım esnasında polis ve vatandaş karşı karşıya geldi. Çıkan olaylarda 2 kişi gözaltına alındı.

19 Haziran 2017 Pazartesi 14:25
Samsun'un o ilçesinde polis ve vatandaş karşı karşıya geldi

Samsun Haber - Samsun'un Alaçam ilçesinde belediyeye ait 70 iş yerinin yer aldığı binanın yıkılmasına karar verildi. Kararın ardından 50 işyeri boşaltılırken 20 işyeri ise boşaltılmadı. Belediye ekipleri binanın yıkımına başlayınca gerginlik yaşandı.
 


 

Alaçam Belediyesi, geçen yıl alınan meclis kararı ile söz konusu binanı 'yıkılma riski' nedeniyle yıkımına karar verildi.
 


 

Belediyenin tahliye kararına rağmen 20 işyeri boşaltılmadı. Bugün, Alaçam Belediyesi'ne ait iş makinleri binanın yıkımı için harekete geçti. Yıkım esnasında belediye çalışanları ile vatandaş karşı karşıya geldi. Bazı kiracılar işyerlerini boşaltmak istemeyince arbede yaşandı. Polis ekipleri 2 kişiyi gözaltına aldı. 
 


 

Kiracı Hasan Türkmen, belediye ile 2020 yılına kadar sözleşmeleri olduğunu ve mağdur edildiklerini söyledi. Alaçam Belediyesi Avukatı Nurgül Arel ise açıklamalarında, "Biz yıkılması yönünde emir aldık. Boşaltmanızı da sizlere belirttik. Bugün de bu meydanda bulunan Alaçam Belediyesi'ne ait tüm işyerlerinin riskli binalar olduğu gerekçesi ile yıkımına başlayacağız" dedi. 


Alaçam Belediyesi Avukatı Nurgül Arel işyeri sahipleri ile konuşarak, "Biz yıkılması yönünde emir aldık. Boşaltmanızı da sizlere belirttik. Bugün de bu meydanda bulunan Alaçam Belediyesine ait tüm iş yerlerinin riskli binalar olduğu gerekçesi ile yıkımına başlayacağız" ifadelerini kullandı.

Son Güncelleme: 21.06.2017 18:39
Anahtar Kelimeler:
Samsun HaberAlaçamSamsun
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
İsmet Yalçınkaya 2017-06-19 14:47:08

Malesef bu ilçe belediyelerde çok oyunlar oynanıyor . Heleki bundan 2-3 sene önce kapatılan Dereköy Belediyesinde. O dönemin Muhtarları Encümen leri . Ne fırıldaklar çevirmişler bi bakılmalı bunlara. Saygılar

Avatar
Şafak Bayram 2017-06-20 07:42:21

İnsanlar ekmek kazandiklari yerlerinin yenisi yapilmadan yikilmaya yaka paca cikartilmaya çalisildigi zaman e yaptigini bilemez çünkü şurunu kaybeder. Bu yüzden plois ve görevli belediyeciler biraz anlayışlı olmaları gerekirken Kamera kayilarinda da görüldügü gibi yakakapa dünkkanlarından disarı çikartilip buda yetmezmiş gibi polis memurlari açikca mudale edemeyen kisilere vurmaktadır. 15 Temmuzda bizler sahip çıktik onların görev arkadaşlari FETO terörunu destekldi. Ama ne diyeyim yazik...