banner388

Samsun’daki Mültecilerin Sayısı Açıklandı!

Samsun’da , Suriye’deki iç savaştan kaçan mültecilerin sayısının 9 bin 119 olduğu belirtildi.

Samsun’daki Mültecilerin Sayısı Açıklandı!

Samsun’da , Suriye’deki iç savaştan kaçan mültecilerin sayısının 9 bin 119 olduğu belirtildi.

06 Mayıs 2016 Cuma 17:21
Samsun’daki Mültecilerin Sayısı Açıklandı!
‘’ ÜLKELERİNİ TERK ETMEK ZORUNDA KALIYORLAR ‘’

İç karışıklıklar yüzünden ülkelerini terk etmek zorunda kalan insanlar, daha iyi yaşam şartlarına kavuşmak için başka ülkelere göç ediyor. Milyonlarca insan mülteci, sığınmacı, geçici misafir ve geçici şartlı mülteci olarak başka ülkelerde yaşam mücadelesi veriyor.

‘’ TÜRKİYE SINIRLARI İÇERİSİNDE 3,5 MİLYON MÜLTECİ VAR ‘’

Türkiye’de resmi rakamlara göre 3,5 milyon civarında sığınmacı yaşıyor. Kamplarda kalanların yanı sıra illere de dağıtılmış sığınmacılar var. Samsun’ da geçici şartlı mültecilere ev sahipliği yapan şehirlerden birisi konumunda yer alıyor.

‘’ SAMSUN’DAKİ RESMİ RAKAMLAR AÇIKLANDI ‘’

Samsun Valiliği İl Göç İdaresi Müdürlüğü'nden edinilen bilgilere göre şu anda Samsun’da 9 bin 119 geçici şartlı mülteci bulunuyor. Son resmi kayıtlara göre 5 bin 600 Iraklı, 2 bin 500 Suriyeli, bulunurken diğer geçici şartlı mülteciler ise

Afganistanlı ve İranlılardan
oluşuyor.

‘’ YABANCI ÖĞRENCİLERLE RAKAM 14 BİNE YAKLAŞIYOR ‘’

Samsun’da toplam bin 515 yabancı öğrenci ikamet ederken, vatansız, yabancı aile ikameti olarak bütün yabancılar göz önüne alındığında toplamda 13 bin 171 yabancı barınıyor.

Geçici şartlı mülteci konumunda bulunan vatandaşlar, ülkelerindeki can güvenliği ve olumsuzluklar düzeldiği takdirde ülkelerine geri dönecekler.
 
Son Güncelleme: 06.05.2016 17:43
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.