banner388

Samsun'da Gergin 1 MAYIS !!

Samsun’da “1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü” yürüyüşünde gergin anlar yaşandı.

Samsun'da Gergin 1 MAYIS !!

Samsun’da “1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü” yürüyüşünde gergin anlar yaşandı.

01 Mayıs 2016 Pazar 18:14
Samsun'da Gergin 1 MAYIS !!

Her ilde olduğu 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü etkinlikleri de Samsun’da da kutlandı. Sabah erken saatlerde hazrılık yapan işçiler ve gruplar daha sonrasında yürüyüşün toplanma yeri olan İstasyon Mahallesi’ne gelmeye başladılar. Öğlen saatlerinde yürüyüşe başlayan binlerce vatandaş ellerinde pankartlarda ve sloganlar atarak yürüyüşe start verdi.

Yürüyüş sırasında bir grup polis bariyerlerine  yaklaşarak  yürüyüş yapan gruba tepki göstermeye başladı. Olay alanına gelen çevik kuvvet ekipleri  tepki gösteren grubu bir işyerinin içine soktu ve yürüyüş bitene kadar oradan çıkmalarına izin vermedi.

Bu gerginliğin sonrasında etkinlikler Cumhuriyet Meydan’ında devam etti. Meydandaki etkinlikler KESK, DİSK ve TÜRK-İŞ şube başkanlarının konuşmaları ile başladı. Akabinde ise halk müzikleri eşliğinde eğlenip halaylar çekmeye başladılar. Bu sırada bir grup vatandaş İstiklal Caddesi üzerinde toplanarak yürüyüşe katılan grupların geçişine tepki gösterdiler. Polis ekipleri tarafından, 1 Mayıs etkinliklerine katılan grupların geçtiği sırada, etkinliğe katılanlara saldırıda bulunmak isteyen grubu kordona aldı. Ardından kordonu aşarak yürüyüş yapmak isteyen vatandaşları polis ekipleri müdahale ederek yürüyüşten vazgeçirerek dağıttı.

Meydana gelen olaylardan sonra 1 Mayıs etkinlikleri son verildi.
 

Son Güncelleme: 01.05.2016 21:51
Anahtar Kelimeler:
Polis1 MayısHalayMeydan
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.