banner388

Samsun'un o ilçesi şifa dağıtıyor

Kansızlık, kadın hastalıkları, eklem ağrıları, romatizma ve deri hastalıkları gibi birçok sağlık sorununa iyi geldiği bilinen kaplıcalar, Samsun'un Havza ilçesinde şifa dağıtmaya devam ediyor.

Samsun'un o ilçesi şifa dağıtıyor

Kansızlık, kadın hastalıkları, eklem ağrıları, romatizma ve deri hastalıkları gibi birçok sağlık sorununa iyi geldiği bilinen kaplıcalar, Samsun'un Havza ilçesinde şifa dağıtmaya devam ediyor.

09 Haziran 2020 Salı 10:59
Samsun'un o ilçesi şifa dağıtıyor

HAVZA ŞİFA DAĞITIYOR
 

Havza'nın şifalı kaplıcaları ile meşhur bir ilçe olduğunu belirten Havza Belediye Başkanı Sebahattin Özdemir, "İlçemizde yıllarca şifa dağıtan, daha önce hamam vasfı ile şimdi de kaplıca vasfı ile tesislerimiz mevcuttur. Burada belediyeye bağlı ve özel olarak birçok kaplıca bulunuyor. Mülkiyeti belediyemize bağlı bir otel var. Buranın hamamı çok ciddi bir proje ile yeniden hayat bulacak. Ayrıca sondaj çalışması yapacağız. Yapılan bu çalışma ile hem su kapasitemizi arttıracağız hem de yeni tesislerin açılması için su temin etmiş olacağız. Havza ekonomisinde kaplıca çok önemli bir yer tutuyor. Özellikle işletmelerimiz sezon dediğimiz, yaz sezonunda pansiyon işletmeciliği otel çalışanlarımız ve buradaki ticari hareketlilik ilçe ekonomisine ciddi katkılar sunmaktadır. Kaplıca suyunun sağlıkta kullanılması, romatizma, deri hastalıkları, kemik rahatsızlıkları, kansızlık ve anemi gibi rahatsızlıklara iyi gelmesi sebebiyle sağlıkta ciddi bir ivme yakalamış durumdayız. Yakın zamanda demir yolu hattında hizmete girmesi ile çok ciddi bir müşteri potansiyeline sahip olacağız" dedi.

"YAZ AYLARINA AKIN EDİYORLAR"


Korona virüsünden dolayı işlerin biraz durduğunu ifade eden özel bir kaplıcanın sahibi olan Şevki Cengiz, "Genellikle yaz aylarında buraya insanlar akın akın gelmektedir. Kaplıca tesislerimiz oldukça ekonomiktir. Kaplıca suyu kadın hastalıklarına iyi gelmektedir. Bunun dışında karaciğer hastalıkları, eklem ağrılarına, romatizma, kırık-çıkık gibi hastalıklarla iyi gelmektedir. Virüs olmadan önce buraların doluluk oranı yüzde yüzü geçiyordu. Korona virüsten dolayı insanlar kapalı alanlardan korkuyor, fazla gelmiyorlar" diye konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
sadece kese lütfen 2020-06-09 11:29:30

başka memlekette olsa ihya olurdu buralar. bizim yöneticilerde bunu kullanacak çap yok.

Avatar
KAAN TÜRK 2020-06-09 11:38:08

Havzadaki potansiyelin daha iyi değerlendirilmesi daha profesyonel işletmecilik ile hem Havzaya Hem Samsuna daha faydalı hale getirilmesi gerekiyor. Bunun için tanıtımın yanında ilçenin fiziki altyapısı ve görselinin de iyileştirilmesi lazım.