Boşanmış eşlerin çocuklarının icra yoluyla teslimi yerine Adalet Bakanlığı tarafından kurulan ‘Çocuk Görüşme Merkezleri’nde teslimine ilişkin uygulama 14 il ve ilçede daha başlıyor. 13 Haziran Pazartesi gününden itibaren Bolu, Burdur, Edirne, Karabük, Samsun, Tunceli, Yozgat, Alanya, Bafra, Boğazlıyan, İskenderun, Karşıyaka, Menemen ve Ödemiş’te de uygulama başlatılacak.
ÇOCUKLAR ÖZEL MEKANLARDA VERİLECEK!
Çocuk teslimine ilişkin işlemler artık uzmanlar eşliğinde, çocuklar yararına tasarlanan ve hazırlanan çocuk teslim merkezlerinde yerine getirilecek. Bu işlemler için ebeveynler hiçbir harç ve masraf yatırmak, ücret ödemek zorunda kalmayacak, işlemler ücretsiz olarak sunulacak. Bütün giderler Adalet Bakanlığı’nın bütçesinden karşılanacak. Çocukların yaş ve gelişim düzeyleri gözetilerek hazırlanan bu teslim merkezlerinde bu işlemler uzmanlar tarafından, çocukla ve taraflarla iletişim kurularak ve bu süreçte nasıl davranmaları gerektiği konusunda rehberlik edilerek rızaya dayalı olarak yerine getirilmeye çalışılacak.
''UTANÇ VERİCİ BİR UYGULAMAYDI''
Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, 4 Nisan’da faaliyete başlayan Uşak Çocuk Görüşme Merkezi’nin açılışı töreninde yaptığı konuşmada “Artık çocukların icra marifetiyle zorla alım ve teslim yapıldığı dönem sona ermiştir. Artık çocukların icra marifetiyle zorla alım ve teslim yapıldığı dönem sona ermiştir. Artık çocukların teslime konu eşya olarak tutanaklarda nitelendirilmesi sona erdirilmiştir. Artık çocukların ailelerinin bulunduğu evlerin etrafının polis veya jandarmayla sarılarak icra marifetiyle konu komşunun gözü önünde pek çok olumsuz görüntüye, fotoğrafa neden olma dönemi kapanmıştır. Artık çocuğun onuruna yakışan bir çocuk veli görüşmesini sağlayan sağlıklı bir dönem başlamıştır. Velilerin hukukunu koruyan bir dönem başlamıştır, annenin babanın ve büyük ailenin akrabaların her birinin hak ve hukukunu koruyan yeni bir dönem başlamıştır. Artık çocuğunuz psikolojisini bozan ve onun gelecekte sağlıklı bir birey olmasını olumsuz yönde etkileyen, bir haksız utanç verici uygulamaya son verilmiştir.” ifadelerini kullanmıştı.
Kaynak: İha
Öğretmenleri bu görevde usülsüz ve zorla görevlendirmelere ne diyeceksiniz? Öğretmenlere karakol nöbeti verilmeye başlandı bazı illerde. Kanunları uygulaması gereken adamların kanunlardan haberleri yok.
Ayrıca, bazı illerde okul psikolojik danışmanlarına zorla icapçılık görevi ve nöbet görevi verildiğini duyuyoruz. Yönetmeliğe göre okul psikolojik danışmanlarına nöbet görevi verilemez. Millî Eğitim Temel Kanunu'na göre de öğretmenlerin tatil haklarına aykırı işler yapılamaz. Hukukçulara hukuk mu öğretelim bu saatten sonra?
Beğen (1) Beğenmedim! (0)