banner388

Samsun'un ALTINI üstüne getirdiler! Doğa katliamı devam edecek

Samsun Çevre Platformu (SAMÇEP), Kanadalı madencilik şirketinin Türkiye uzantısı olan Tüprag'ın Şahin Dağları'nda yapacak olan altın aramasını yerinde inceleyerek köylülere desteklerini gösterdiler.

Samsun'un ALTINI üstüne getirdiler! Doğa katliamı devam edecek

Samsun Çevre Platformu (SAMÇEP), Kanadalı madencilik şirketinin Türkiye uzantısı olan Tüprag'ın Şahin Dağları'nda yapacak olan altın aramasını yerinde inceleyerek köylülere desteklerini gösterdiler.

03 Eylül 2019 Salı 20:59
Samsun'un ALTINI üstüne getirdiler! Doğa katliamı devam edecek

Samsun'da bulunan Şahin Dağları'nda doğa katliamı devam ediyor. Kanadalı madencilik şirketinin Türkiye uzantısı Tüprag, altın aramak üzere 6 ayrı ruhsat aldı ve 11 bin hektar alanda çalışma gerçekleştirecek. Çalışmalara başlayan Tüprag yol açmak için ağaçları keserek katliama devam ediyor. 

Şahin Dağları’nda incelemede bulunan SAMÇEP Sözcüsü Mehmet Özdağ;

"AKP yönetimi altında yıllardır ülkemizde orman varlıklarımız çok büyük tehdit altında. 

Çünkü orman alanlarında maden arama ve taş ocağı işletmeciliği yasal düzenlemelerle çok kolaylaştırıldı. ÇED süreçleri formalite haline getirildi. Saray rejiminin tüm demokratik hak arama yöntemlerini sadece idare mahkemelerinde dava açmaya indirgediği bir ortamda Kavak-Havza-Atakum üçgeninde yer alan Başalan ve Çamyatağı Mahalleleri arasında kalan yaklaşık 11 bin hektarlık alan şu an maden arama alanı yapılmış durumdadır. 

Kanadalı Eldorado Gold Corporation'ın ana hissedarı olduğu bilinen Türpag isimli şirkete toplam 6 adet sahada 4. grup maden arama ruhsatı verilmiş durumdadır. Kavak-Havza ilçeleri arasında kalan Şahin Dağları mevkinde yürütülen çalışmaları incelemek ve Şahin Dağları’na en yakın mahalle olan Kavak Başalan Mahallesi sakinleriyle görüşmek için bölgeye geldik. Başalan Halkıda durumdan çok rahatsız ve tedirginler.
Maden şirketinin iş makinaları ve hafriyat kamyonları için yol genişletmek amacıyla, seyreltme adın altında Şahin Dağları’nda ağaçları keserek katliam yapılmakta ve bunun için ÇED istenmemektedir.
Çok uluslu maden şirketinin çıkarları uğruna doğal varlığımız olan ormanlarımızın yok edilmesine, yer altı sularımızın zehirlenmesine, halkımızın siyanür ve toz solumasına seyirci kalmayacağız. 
Her türlü meşru ve hukuki mücadelede yanlarında olduğumuzun bilinmesini isteriz.

Başalan ziyaretimize en yakın zamanda Çamyatağı Köyümüz ile devam edeceğiz" dedi.


 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
^_^ 2019-09-04 08:00:17

bir karadeniz kaldı ormanları sağlam olan onu da böyle böyle bitirecekler.
para yenen bir şey değildir tayyip. Beddua etmek suç sayılmaz o yüzden Allah belanızı versin

Avatar
Canik 55 2019-09-03 23:21:22

Yol yapıyor, köprüler yapıyor diye oy verenlerin yolları, köprüleri ve hava alanlarını yaparken katledilenlerin belki yüzde biri bile değil orada katledilen ormanlar. Kazdağlarının durumu içler acısı. Karadeniz'e yağmur düştümü sel olup can alıyor yapılan yollar ve yetersiz köprü ve menfezler yüzünden. İlime bilime inanmayanlar tarafından yıllardır yönetilen bir Ülkenin vurdumduymaz Vatandaşlaryız vesselâm. Hakediyoruz...

Avatar
Erhan 2019-09-04 00:46:38

Halk uyuyormu

Avatar
haber 2019-09-04 09:33:39

orada altın olduğunu kim biliyor nasıl tespit etmişler. varsa da devlet çıkarsın.

Avatar
Kürşat 2019-09-03 22:34:33

Altın varsa çıkarılsın altın çıkarılırken doğaya en az zarar verilsin ülke ekonomisi güçlensin

Avatar
Mehmet 2019-09-04 08:41:56

Avrupada ağaçlar korunuyor en küçük boş arazi ağaçlandırılıyor biz de ise ağaç katliamı...Böyle giderse yaşam alanımız kalmayacak.

Avatar
sd 2019-09-04 10:05:30

yazık çok yazık. ülkede yaşanabilir alan kalmadı.imza kampanyası başlatılması lazım

Avatar
Feti 2019-09-04 10:43:58

Sata sata bitirdiniz memleketi. Övününenker var satmakka. Bu memleketde yerli milli ne kaldi. Dağkari ovalari liman fabrikalari madenleri kisaca herşeyimiz yok pahasina satildi hemde hepsi yabanciya. Utanmiyorlar bizde utanmiyor her sandikda desdek oluyoruz. Ekonomi batti son demler bunlar. Göreceksiniz imf den bike yakinda borç isteyeceğiz. Suriye yi de biz batirdik başkalarinin planini uygulayarak. Esad suriyenin lideri ise niye küsdük batililari mutlu etmek için.sonumuz hayrola gidisat kötü.