banner388

Samsun'un 2 ilçesine hastane müjdesi

Samsun'un en batı kısmında bulunan 2 ilçeye hastane yapılması kararı alındı.

Samsun'un 2 ilçesine hastane müjdesi

Samsun'un en batı kısmında bulunan 2 ilçeye hastane yapılması kararı alındı.

08 Mart 2018 Perşembe 16:52
Samsun'un 2 ilçesine hastane müjdesi

Samsun haber - Samsun Büyükşehir Belediye Meclisinde Alaçam ve Yakakent ilçesine hizmet vermesi için hastane yapılması kararı alındı. Samsun Büyükşehir Belediye Meclisi Mart Ayı birleşiminin 1. Oturumu Meclis Toplantı Salonunda gerçekleşen toplantıya Büyükşehir Belediye Meclis Başkan Vekili Turan Çakır başkanlık yaptı.

Meclis toplantısında 46 gündem ve 4 gündem dışı olmak üzere toplam 50 madde ele alındı. Meclis üyelerinin oybirliği ile görüşülmesini kabul ettiği maddeler görüşülmek üzere ilgili komisyonlara havale edildi.

4 gündem dışı maddeden ikisi Terme Devlet Hastanesinin kullanım alanının genişletilmesi ve yeni kullanım alanlarının açılmasıyla ilgili  bin ve 5 bin uygulama imar planı olurken, diğer gündem dışı 2 madde ise Alaçam ve Yakakent ilçelerine yapılması planlanan devlet hastanesi oldu.

Gündem dışı maddelerle ilgili konuşan  Turan Çakır, “Sağlık Bakanı’nın Samsun milletvekili olmasının ardından zaten var olan sağlık yatırımları şehrimizde hız kazanmaya başladı. Bu yatırımların hayata geçirilmesi için bizim yapabildiğimiz ise meclis kararlarıyla bunların önünü açmak. Karar alacağımız gündem dışı 4 madde de hastane ile alakalı. Alaçam’a yapılması planlanan hastane, Alaçam ile Yakakent arasında bir bölgede yapılacak. Alaçam’da devlet hastanesi var ama istenilen standartta değil. Hastane, hem Alaçam hem de Yakakent’e hizmet edecek bir alana yapılacak. Biz bu plan değişikliği kararlarını alırken, Sağlık Bakanlığı da o alanların proje çalışmalarını yapıyor. Yani Alaçam yeni bir devlet hastanesine kavuşuyor. Terme’de ise devlet hastanesi yeni yapıldı. Terme’yi ilgilendiren 2 gündem dışı madde, hastanenin kullanım alanının genişletilmesiyle alakalı bir madde” dedi. 

Alaçam ilesine yapılması planlanan hastane Etyemez Mahallesi’ne inşa edilecek. 50 yataklı olan devlet hastanesi Yakakent ilçesine 6 kilometre uzaklıkta bulunuyor.

Son Güncelleme: 09.03.2018 16:59
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Kafamın tasi 2018-03-09 13:20:17

Valla çook dan olması gereken birşey di çünkü Samsunlu olarak tee Samsun'a veta Bafra ya gidiliyor hastalar zaman kaybı,yapılıyorsa bu hastane içinde her bir dalından olsun? Ooo kadar zengin varmış meğer niye yatırım yapmıyorlar, para yı yastık altı etceklerine insana faydalı hizmet edinde .hiç olmaya, bir Allahın kulu samimi olarak Allah razı olsun der? Niye her yönüyle bakılmıyor .

Avatar
Koksal 2018-03-09 14:34:09

Milleti stresden kanser ettiler, sinir hastasi yaptilar, her aile icinde huzursuz ve ruhsal yapilarini bozdular, bunlar icin iktidarin yaptigi enguzel sey hastane yapmasiydi. Once milletin agzina sicacaksin, sonrada o agaazi yikiyacaksin tbrk ediyorum bu iktidari bu millet bunu hakediyor