banner388

Samsun UMKE'den deprem bölgesinde üstün çaba

Samsun Sağlık İl Müdürlüğü Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE), depremzedenin 4 metre derinlikteki enkazdan kurtarılmasına yardımcı oldu.

Samsun UMKE'den deprem bölgesinde üstün çaba

Samsun Sağlık İl Müdürlüğü Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE), depremzedenin 4 metre derinlikteki enkazdan kurtarılmasına yardımcı oldu.

27 Ocak 2020 Pazartesi 22:32
Samsun UMKE'den deprem bölgesinde üstün çaba

Samsun Sağlık İl Müdürlüğü Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE), Elazığ deprem bölgesindeki Ayşe Yıldız'ın 29 saat sonra 4 metre derinlikte ki enkazdan kurtarılmasına yardımcı oldu. Ayşe Yıldız, 29 saat sonra 2,5 yaşında ki kızına kavuştu.
Üstün çalışmalarıyla hayat kurtaran UMKE ekibinden Burak Kasa "“Arkadaşlarımız gerekli ilk müdahaleyi yapmışlardı. Arkadaşlarımız dinlenmeye gittikten sonra gelen ekip bizdik. Samsun UMKE olarak biz oradaydık. Enkaz alanına girilmesi gerektiğini söylediler. Biz zaten Samsun’dan çıkarken enkaz altındaki o korkuyu bir kenara bırakarak yola çıktık. Gerekli ne görev varsa bize düşen yapmaya hazırdık. Bize aşağı inilmesi gerektiği söylenildiğinde hiçbir şekilde tereddüt etmeden aşağı inilmesi gerekiyorsa ineriz diyerek Jandarma Arama Kurtarma(JAK) ekibiyle beraber aşağıya indim. Ayşe Hanım'a tüm müdahaleler yapılmıştı. Gerekli sabitlemeyi yaptık ve oradan Ayşe Hanım'ı JAK timleriyle beraber güzel sabit bir şekilde olabilecek hasarı en aza indirerek çıkartmayı başardık. Bunun için ona yardım edebildiğimiz için çok mutluyum” dedi.
Samsun İl Sağlık Müdürlüğü de UMKE ekini çalışmalarından dolayı tebrik etti. 


 

Anahtar Kelimeler:
SamsunDepremUmkeElazığ
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Erhan... 2020-01-27 23:54:09

Reklam yapmaya gitmişler...

Avatar
Erhan... 2020-01-27 23:56:11

Böyle konularda bari reklam yapmayın...

Avatar
Erhan... 2020-01-28 12:20:56

Reklam kokan hareketler bunlar...

Avatar
Mhp 2020-01-28 12:24:15

Niye sırıtıyolar onu anlamadım
Elezığ a eglenceye mi gittiniz?

Misafir Avatar
samsunluyuz 2020-01-28 20:21:48 @Mhp

önce o rumuza laik yorum yap adamlar görevlerini yapıp gelmişler sen neyin hesabını yapıyorsun gülecek tabi enkazın başında değil görevini tamamlamış olmanın haklı gururu var

Beğenmedim! (0)
Avatar
Erhan... 2020-01-28 14:53:13

Demekki eğlenmeye gitmişler...