banner388

Samsun Panorama 1919 Müzesi açıldı

Samsun'da yapımı tamamlanan Panorama 1919 Müzesi bugün açıldı.

Samsun Panorama 1919 Müzesi açıldı

Samsun'da yapımı tamamlanan Panorama 1919 Müzesi bugün açıldı.

15 Mayıs 2018 Salı 10:16
Samsun Panorama 1919 Müzesi açıldı

Samsun haber - Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Zihni Şahin ve AK Parti Samsun Milletvekili Aday Adayı Yusuf Ziya Yılmaz, 1919'da İstiklal Mücadelesinin resmedilerek anlatıldığı Panorama 1919 Müzesi'ni ziyaret ederek incelemelerde bulundular. Samsun Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, müzenin Samsun'a kazandırılması için her türlü çalışmayı yaptıklarına dikkat çekti.

Büyükşehir Belediye Başkanı Zihni Şahin, "Milli Mücadele’nin meşalesinin yakıldığı Samsun’da tarihi bilincin hep diri kalması için Gençlik ve Spor Bakanlığımız ile Büyükşehir Belediyesi olarak Panorama 1919 Müzesi kentimize kazandırıldı. Dünyada benzeri fazla yok. Müzeyi ziyaret edenler o ışıkların altında o gün verilen mücadeleyi ve o günkü tarihi birebir yaşayacak. Müzemiz bugün itibariyle de kapılarını ziyaretçilere açıyor. Şehrimize hayırlı olsun" dedi. 


Yusuf Ziya Yılmaz ise yaptığı açıklamada "Gerçekten Türkiye’nin sayılı müzelerinden biri Samsun’a kazandırıldı. Tarih ve kültür yatırımı olan Panorama 1919 Müzesi içerisindeki dijital sunumlar ile çok farklı duygular uyandırıyor. Kentimize hayırlı olsun. Tüm Samsun halkımız müzeye davetlidir" diye konuştu.
 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
yalçın kılıç 2018-05-15 13:53:43

bu müzenin şantiyesinde çalışmıştım ne günlerdi bee. nihayet açıldı çoook geç olsada

Avatar
semra 2018-05-18 13:15:04

Bugün gezdim müzeyi çok çok güzeldi sinevizyon gösterisini çok beğendim ayrıca çok duygulandım.Herkesin gidip görmesini tavsiye ediyorum.Birde yeni şeyler eklenir umarım şu an sinevizyon gösterisi,büyük bir yağlı boya tablo resmin önünde bulunan heykellerin olduğu kısım bir de Atatürk ile ilgili haberler ve el yazısı gibi tablolar ziyarete açık.Yeni birşeylerin eklenmesi ile zenginlik kazanacaktır.Ayrıca gösterim her saat başı oluyor ve giriş ücretsiz.Emeği geçen herkesin eline sağlık.