banner388

Samsun'da zemini kayan bina mahkeme kararını bekliyor! Daire sahipleri mağdur oldu

Samsun'da 2 yıl önce inşası biten ve vatandaşların yerleştiği apartman zeminde oluşan kayma ve istinat duvarının yıkılmasının ardından yıkılmak için mahkeme kararını bekliyor. Boşaltılan apartmanın sakinleri ise henüz taşınalı 2 yıl olmasına rağmen yaşanan olay ile mağdur oldu.

Samsun'da zemini kayan bina mahkeme kararını bekliyor! Daire sahipleri mağdur oldu

Samsun'da 2 yıl önce inşası biten ve vatandaşların yerleştiği apartman zeminde oluşan kayma ve istinat duvarının yıkılmasının ardından yıkılmak için mahkeme kararını bekliyor. Boşaltılan apartmanın sakinleri ise henüz taşınalı 2 yıl olmasına rağmen yaşanan olay ile mağdur oldu.

22 Şubat 2020 Cumartesi 11:49
Samsun'da zemini kayan bina mahkeme kararını bekliyor! Daire sahipleri mağdur oldu

İlkadım ilçesi Kışla Mahallesi'nde 2015 yılında yapımına başlanan bina, 2017 yılında tamamlandı. 9 katlı apartmanın bir süre sonra zemininde kayma meydana geldi. Eğim oluşan bina, AFAD ve İlkadım Belediyesi ekiplerince incelemeye alındı. Bina çevresindeki yolda ve arazide derin yarıklar ve kaymalar tespit edildi. İncelemelerde çevresindeki duvarlarda çatlaklar oluşup, zeminin de kayma saptanan apartmanın yıkılma tehlikesi bulunduğu tespit edildi. Binada oturanlar tahliye edildi.

YIKIM İÇİN MAHKEME KARARI BEKLENİYOR

Apartmanın çevresinde incelemelerde bulunan İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, binanın son durumu hakkında açıklamalarda bulundu. Binanın yıkım süreci hakkında konuşan Başkan Necattin Demirtaş, “Söz konusu binada yaşayan insanlar vardı. Bizden önceki dönemde bina boşaltılmış. Şu anda müteahhit ile yer sahipleri mahkemelik. Mahkeme neticelene kadar delillerin kaybolmaması açısından bina bekletiliyor. Biz de İlkadım Belediyesi olarak binayı korumaya aldık. Bina çevresine girişi-çıkışı engelleyici önlemler aldık. Mahkeme sonuçlandıktan sonra binayı yıkacağız. Şu anda binada insan yok, insana zarar verecek durumu da yok. Binadan bir şeyler çalınıyormuş. Çevre emniyeti almıştık onları kırmışlar, buraları tekrar tamir ettik. Mahkeme neticelendikten sonra burasıyla alakalı gereğini yapacağız” dedi.

OTURMAYA MUSAİT DEĞİL

Binanın oturmaya elverişli olmadığını dile getiren Başkan Necattin Demirtaş, şunları söyledi:

“Bu binadan daire alan kişiler ile belediye arasında doğrudan bir şey yok. Ortada ciddi bir kayıp var. Sonuçta milli servet burası. Araziden kaynaklanan bir kayma hadisesinde binanın bu hale gelmesi üzücü bir durum. Burada oturan insanlar para ödediyseler onlar için de müteahhit için de kötü bir durum olmuş. Buraya bedel ödeyenlerin büyük maddi kayıpları var. İnsanlar öldüğü zaman geri gelme şansı yok ama maddi kayıplar bir şekilde zaman içerisinde giderilebiliyor. Burası şu anda oturmaya elverişli değil. Mahkeme sonucuna göre yıkımı yapılacak. Bu binanın haricinde ilçemizde böyle bir vaka daha bize gelmedi. Metruk binalar var. Onları da tespit ettikçe yıkıyoruz.”

DAİRE SAHİPLERİ MAĞDUR OLDU

Binanın zeminin kaymasının ardından apartmandan daire alan mal sahipleri henüz paralarını geri alamazken, mahkemeden çıkacak kararı bekliyorlar.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Ötüken yokuşu 2020-02-22 16:20:17

Bu bina için zemin etüdü yapan yapan jeologları,ruhsat veren belediye ekibini,fenni ve statik mesul mühendisini görevi suistimalden atın içeriye. Bu binada yüz kişi yaşıyor ve onlar ölebilirdi.

Avatar
adile sirin 2020-02-22 17:54:28

bu arazilere kimler insaat izni vermis mutahitleri kimler binanin girisine bir levha asilsin hirsizlari taniyalim..

Avatar
Feti 2020-02-22 13:00:44

Bu bunalsra okadar para veren enayiler ilk depremde bittiniz haberiniz yok. Gelişmeyi bina yapmak saniyoruz. Samsunda bu binalari yapinca gelistikmi. Nasil mantin ilk okul mezunundan müteahhit olursa budur sonuç.eğitim yok diploma yok memleketin heryeri ayni ilk depremde uçuslar var

Avatar
OKUYUCU 2020-02-22 11:56:15

oraların eski geçmişini araştırsanız neden toprak kaymasını olduğunu anlarsanız dere yataklarına binalar yapılmasına izin verirse bi belediye sonra binaların önünde poz vermeyi bilirler.

Avatar
Kerimcan 2020-02-22 14:41:56

Beton külturü ortadoģu mantiģi bitirdi memleketi. Süslü binalar deprem olmadan yikiliyor. Bu ülkeyi kuma çimentoya gömüp ilerliyoruz diyorlar. Sizde inaniyorsunuz.

Avatar
ayakkabı kutusundaki dolarlar 2020-02-22 16:16:44

kışla mahallesi, yaşardoğu ve kazım karabekir mahallelerinin büyük bölümü heyelan bölgesinde,zemin gevşek toprak. oraya imara açmak, hadi açılmış oraya ev yapmak da ne kadar mantıklı sonra ah ah vah vah

Avatar
Manyak 2020-02-22 20:59:57

O binanın arazisi zamanında askeri kışla yapılırken çıkan hafriyatın döküldüğü yerdi daha sonra o bina yapılmak için temel kazıldı ama zemin etüdü yapılmadı ve sonuç. İnşaat izni veren belediye suçludur

Avatar
ayakkabı kutusundaki dolarlar 2020-02-23 01:13:28

kışla mahallesi, yaşardoğu ve kazım karabekir mahallelerinin büyük bölümü heyelan bölgesi, zemin gevşek toprak, hangi zihniyet oraya apartmana izin verir,apartmanı diker ,dikilen apartmandan ev alır