banner388
banner390
banner410
banner408

Samsun'da Yeni Tramvay Raylara İndi

SAMULAŞ tarafından satın alınan yerli yapım 8 tramvaydan üçüncüsü de Samsun’a geldi.

banner269

Samsun'da Yeni Tramvay Raylara İndi

SAMULAŞ tarafından satın alınan yerli yapım 8 tramvaydan üçüncüsü de Samsun’a geldi.

13 Aralık 2016 Salı 13:48
Samsun'da Yeni Tramvay Raylara İndi

Üretimi Bursa’da gerçekleştirilen tramvaylardan üçüncüsü, 11 Aralık Pazar günü yola çıktı ve dün akşam saatlerinde Samsun’a geldi. Yaklaşık 30 kilometre uzunluğundaki Üniversite-Tekkeköy arasında yolcu taşımacılığı yapan hafif raylı sistemin yeni üyesi Panorama tipi tramvay, Gar İstasyonu’nda yapılan operasyonla raya indirildi ve hatta dahil edildi.
Üçüncü Panorama, Gar İstasyonu bölgesinden 01.00-04.00 saatleri arasında gerçekleşen raya indirme operasyonu sonrasında saat 04.00 sıralarında Samsun Büyükşehir Belediyesi Samulaş A.Ş. Bakım ve İşletme binasına hareket etti. Gece yapılan çalışmada Samulaş Yönetim Kurulu Üyesi Kadir Gürkan, Samulaş idari ve teknik ekibi ile Durmazlar firması teknik kadrosu yer aldı.
5524 kodlu Panorama model hafif raylı sistem aracının işletme testlerine Samulaş ve firma ekibi vakit kaybetmeden başlarken, Üniversite-Tekkeköy hafif raylı sistem hattında yapılacak performans testlerinin ardından üçüncü yerli tramvay Samsun halkına hizmet vermeye başlayacak.
 

Son Güncelleme: 14.12.2016 15:04
Anahtar Kelimeler:
SamsunTramvay
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.