banner388

Samsun'da velilerden ısrarla para talebi

Samsun'da zorlu pandemi sürecinde sadece okul öncesi ve 1. sınıf öğrencileri haftada 2 gün okula giderken bazı okulların velilerden ısrarla para talebinde bulunması tepkiye yol açtı. 

Samsun'da velilerden ısrarla para talebi

Samsun'da zorlu pandemi sürecinde sadece okul öncesi ve 1. sınıf öğrencileri haftada 2 gün okula giderken bazı okulların velilerden ısrarla para talebinde bulunması tepkiye yol açtı. 

29 Eylül 2020 Salı 11:31
Samsun'da velilerden ısrarla para talebi

Atakum Yunus Emre İlkokulu yönetiminin tam olarak yüz yüze eğitimin başlamadığı, sadece 1. sınıfların haftada 2 gün okula gittiği dönemde velilerden para talebinde bulunması tepkiyle karşılandı.

OKUL TARAFINDAN İBAN NUMARALI KAĞIT VERİLDİ

Okul yönetimi tarafından velilere İBAN numarası yer alan kağıt gönderildi. Kağıtta velilerden ısrarla gönüllü olarak bağışta bulunmaları istendi. 

Velilere dağıtılan kağıtta şu ifadeler yer aldı:

"Sayın Veli Hepinizi öncelikle selamlıyorum. Söylenecek çok sözümüz var. Lakin yüzyüze toplantıyı pandemi dolayısıyla yapamayacağımızdan özetleyeceğim. Ayrıca , öğretmen toplantılarında da sizlere bilgi aktarılacaktır. 21 Eylül'de 1. Sınıflarımız ve Anasınıfı öğrencilerimiz okula gelerek ders işleyeceklerdir. Teknik bilgiyi öğretmenlerimiz sizlere arz edeceklerdir. Mart 2020 tarihinden beri okulumuzda müthiş bir yenileşme onarım, tadilat işlemleri gerçekleştirildi. Gönderdiğim videoda da ifade ettiğimiz gibi tüm işler bitmek üzere. Ayrıca pandemi ile ilgili hijyen, aparat, ilaçlama çalıştırılacak eleman, temizlik malzemeleri, yönlendirme levhalar, bilgi ve ikaz afişleri, stickerlar, kırtasiye için hayli harcama yaptık. Her ay bu düzenli olarak yapılacak. Hal böyle iken, her ay standart olmazsa bile giderlerimiz olacaktır. Bu yeniliklerle ilgili sizlere, görseller ve canlı videolar atılacaktır. Her velinin mutlaka her ay okul banka hesabına gönüllü bir şekilde bir miktar para yatırmalarını rica ediyoruz. Biriken borçlar her ay çalışacak —şimdilik bir iki- elemanın ücretini ödeyebilmek ve ünlü Yunus Emre İlkokulu'nun canlılığını, işlevini sürdürebilmesi için düzenli bir gelire ihtiyacımız olacaktır. Bu bir gerçektir ve de sizler tarafından yazdıklarımızın önemsenmesini, ciddiye alınmasını istiyoruz. Öğrencilerin ateşi ölçülerek, her gün dezenfekte edilecek... Temizlik, bakım, okulun ihtiyaçları... personel giderleri... tüm bunlar kolay işler değil. Normale dönünceye kadar ( ki o zaman gerekli aidatlar zaten otomatikman yatacak) bu katkıyı sunmanız gereklidir. 7 aydır çok az katkı sunan velimiz oldu. Bu zor dönemde fedakarlık sırası artık sizde... Ayakta kalabilmemiz, verimli hizmet üretebilmemiz,sağlıklı bir eğitim- öğretim sunabilmemiz için durumu sizin takdirlerinize sunuyoruz. Lütfen bizi yalnız bırakmayınız. Bu tür bilgilendirmeler, zaman zaman sizlere aktarılacaktır. Katkılarınızdan dolayı şimdiden teşekkür ediyoruz. SaygılarımızIa... ‘

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
sağduyu 2020-09-29 13:13:26

Haberinizi kasıtlı bulduğumu belirtmek isterim. Okul yönetimi yapılan işlerden dolayı gönüllü bağış istemiş. Ben çocuğumun daha iyi eğitim alması için imkanlarım ölçüsünde bağış yapmalıyım. Okul idaresi okulu güzelleştirmek için çalışmalar yapmış, etliye sütlüye dokunmadan hiç bir işe karışmasaydı daha mı iyiydi. her fırsatta okulları kötüleyen insanları zan altına bırakan haberler yapmak size yakışmaz . benim çocuğumda o okulda okuyor. o mesaj bana da geldi. ben yardım yapmadım kimse de bana yardım yapmalısın diye baskı yapmadı. bu haberinizden dolayı sizi kınıyorum.

Avatar
Ahmet Akçay 2020-09-30 22:40:38

Adi geçen müdür daha önce çalıştığı iki okulda da okul parasını suistimal soruşturması geçirmiş birisi. Yetim hakki yiyen insanların halen okullarda görevlendirilmesi Milli Eğitim camiasına yakışmıyor.

Avatar
KoÇoVaLı... 2020-09-29 12:08:12

İban istemekte moda oldu...

Avatar
doğrucu 2020-09-29 13:25:23

Necatibey den de aynı nedenle sürülmüştü.Dayısı kuvvetli geri döndü sayın müdür.

Avatar
Biliriz 2020-09-29 13:40:38

Huylu huyundan vaz geçer mi?

Avatar
dr 2020-09-29 12:05:48

devlet iban verir okullar iban verir bu vatandaşın hali ne olacak

Avatar
ATSIZ 2020-09-29 13:14:47

Okulun velilerden para istemesi hoş değil ama Millî Eğitim Bakanlığı okullara hiçbir şey göndermeyip her şeyi istiyor.

Avatar
Eski veli 2020-09-30 22:56:29

Necatibey İlkokulu eski velisiyim. Aynı müdür ordan da okul aile birliği paralarını zimmetine geçirdiği için sürülmüştü. Müdürlük yetkileri elinden alınmıştı. Ama belli ki siyasi bağlantıları sayesinde tekrar müdür olmuş. Yazık, çok yazık...