banner388

Samsun'da Tütün Müzesinde Sona Yaklaşıldı

Bafra'da yapımı devam eden Tütün Müzesinde sona yaklaşılıyor.

Samsun'da Tütün Müzesinde Sona Yaklaşıldı

Bafra'da yapımı devam eden Tütün Müzesinde sona yaklaşılıyor.

30 Kasım 2016 Çarşamba 17:24
Samsun'da Tütün Müzesinde Sona Yaklaşıldı

Şubat ayında bitirilmesi planlanan Tütün Müzesindeki çalışmaları inceleyen Samsun Bafra Kaymakam Vekili Hakan Kubalı, müze hakkında Büyükşehir Belediye Bafra Şube Müdürü Yakup Tulum'dan bilgi aldı. Şubat ayında açılması planlanan müzenin tanzim ve tasarım ihalesi yapıldı. Tütün müzesinde sergilenecek ürünler ise getirilmeye başlandı. Müzede geçmişten günümüze kadar kullanılmış olan tütün işleme makineleri sergilenecek.

Kaymakam Hakan Kubalı, Samsun Büyükşehir Belediyesi'ne Bafra'ya Tütün Müzesini kazandırması sebebiyle teşekkür ederek şunları söyledi:
" Bafra için tütün çok önemli bir yere sahiptir. Tütün ilçenin tarihidir, kimliğidir, hatta halen daha ekonomisinin en önemli unsurudur. Bafra'da şu anda 7 bin 560 aile geçimini tütün ekimi ile sağlıyor ve tütün ekonomimizin bir parçası değil, aynı zamanda da kültürümüzdür. Tütün üretimi aynı zamanda bir yaşam biçimidir, bu nedenle de tütün üreticilerinin korunması önemlidir. Yapılan bu Tütün Müzesi tarihimizi, kültürümüzü, ekonomimizi, yaşam tarzımızı sembolleştirip, kimliğimizi temsil ediyor. Bu tütün müzesi büyüklük bakımından dünyada tek olacak" 

Son Güncelleme: 01.12.2016 17:18
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.