banner388
banner390
banner410
banner408

Samsun'da Sağlıklı Merdiven Uygulaması

Samsun İl Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından yapılan uygulamada kurumda çalışmakta olan personeli merdiven kullanmaya teşvik etmek amacıyla merdivenlerin üzerine yakılan kalori miktarı yazıldı.

banner269

Samsun'da Sağlıklı Merdiven Uygulaması

Samsun İl Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından yapılan uygulamada kurumda çalışmakta olan personeli merdiven kullanmaya teşvik etmek amacıyla merdivenlerin üzerine yakılan kalori miktarı yazıldı.

24 Ocak 2017 Salı 11:49
Samsun'da Sağlıklı Merdiven Uygulaması

Samsun Haber- Samsun İl Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından yapılan uygulamada kurumda çalışmakta olan personeli merdiven kullanmaya teşvik etmek amacıyla merdivenlerin üzerine yakılan kalori miktarı yazıldı.


Günde 45 Basamak Yılda 2 Kilo Yağ Yakıyor

Uygulama ile ilgili bilgi veren İl Halk Sağlığı Müdürü Mustafa Kasapoğlu, "Çalışanlarımızın gün içinde daha aktif olmalarını sağlamak ve asansör kullanma alışkanlığından vazgeçmelerini amaçlayarak 'Sağlığınız için merdiveni seçin' sloganıyla bir uygulama başlattık. Müdürlük binamızda bulunan merdiven basamaklarının her adımında yaklaşık olarak harcayacakları kalori miktarını yazdık ve asansör kapısının yanına da uyarıcı tabela astık. Başlattığımız bu uygulama ile çalışanlarımız merdiven kullanma davranışlarının tüm yaşamları boyunca sürdürecekleri bir alışkanlık haline dönüşmelerini sağlamayı istedik.

Bu binada özellikle kendi çalışanlarımızda bir farkındalık oluşturmak istedik. Arkadaşlarımızdan bir teveccüh gördük. Mümkün oldukça asansörü kullanmamaya çalışıyorlar. Merdivenlerde 70 basamak var ve ortalama 20 kalori yakılmış oluyor. Tabi kişinin kilosuna göre bu rakam daha artabilir. Günde 45 basamak merdiven çıkması yılda 2 kilogram yağ yaktığını gösteriyor aslında. Yine her gün 10 bin adım atarak yürümelerini istiyoruz"
diyerek sözlerine şöyle devam etti:

"Halk sağlığı olarak ana hedefimiz bu tip aktiviteleri yaşantımızda uygulayabilmek. Mutlaka merdivenleri kullanmalıyız. Toplu taşıma araçları kullanılırken varılacak yerden bir durak önce inip yürünebilir. Yine özel araç gidilecek yerden uzak bir yere park edilip varılacak yere yürüyerek gidilebilir. Şehir içi ulaşımda bisiklet kullanılabilir. Bu tür davranışlarla günlük fiziksel aktiviteler artırılabilir. Hareketli yaşamla birlikte bireyse yağ yakımı ve kas kütlesi artar. Çocuk ve gençlerde büyüme hormonu salgısı uyarılır. Kemik erimesi gecikir. Kanser, kalp şeker hastalığı gibi hastalıkların oluşum riskini yaklaşık yüzde 20-40 civarında azaltır."
 
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.