banner388

Samsun'da Sağlıklı Beslenme Ve Spor Panayırı

İl Sağlık Müdürlüğü, Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliği, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından “Sağlıklı Beslenme ve Spor Panayırı” düzenlendi.

Samsun'da Sağlıklı Beslenme Ve Spor Panayırı

İl Sağlık Müdürlüğü, Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliği, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından “Sağlıklı Beslenme ve Spor Panayırı” düzenlendi.

21 Mayıs 2016 Cumartesi 13:24
Samsun'da Sağlıklı Beslenme Ve Spor Panayırı

Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen ve gün boyunca devam edecek olan panayıra Vali Yardımcısı Ali Garip Saral, İl Sağlık Müdürü ise Dr. Yusuf Köksal, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Kadir Güven, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Güven Özyurt, Halk Sağlığı Müdürü olan Dr. Mustafa Kasapoğlu, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Panayır ilk olarak İstiklal Caddesi üzerindeki Verem Savaş Dispanseri önünden yürüyüşle başladı. Ardından Cumhuriyet Meydanı’ndaki etkinlik alanına gelen protokol ve vatandaşlar ise buradaki etkinliklere katıldı.
Etkinlik öncesi konuşma yapan Halk Sağlığı Müdürü Dr. Mustafa Kasapoğlu , “Amacımız özellikle Samsunlu gençlerde ve Samsunumuzda yaşayan vatandaşlarımızda sağlıklı beslenme ve hareketli yaşam algısı oluşturabilmektir. Dünya Sağlık Örgütü sağlığı korumak ve geliştirmek için hareketsiz çevreleri azaltıp, fiziksel aktiviteleri yok etmeyi hedeflemekte ve buna uygun stratejiler geliştirmektedir. Bu nedenle çocuk ve adölesanlar başta olmak üzere toplumun her kesiminin fiziksel aktivite düzeyinin arttırılması ve fiziksel aktivite engellerinin ortadan kaldırılmasının önemi vurgulanmaktadır” dedi.
Amaçlarının sağlıklı bir Samsun halkı yetiştirmek olduğunu ifade eden Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Güven Özyurt, “Türkiye Cumhuriyeti’nin kurtuluşuna giden ilk mücadelenin meşalenin yakıldığı Samsun şehrinde tüm Türkiye’ye sağlıklı bir nesil yetiştirmenin örneğinin ve meşalenin Samsun’dan yakılmasının amacı ve bilinci içersindeyiz. Gençlik ve Spor Bakanımız Akif Çağatay Kılıç’ın her zaman her daim Samsun’a vermiş olduğu desteklerle büyük organizasyonların ve etkinliklerin devamını sağlayacağız” diye konuştu.
Bugün aynı zamanda ‘Dünya Süt Günü’nü de kutladıklarını belirten Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Kadir Güven, “1956 yılından bu yana kutladığımız Süt Günü’nü bugün itibariyle bu panayırda da kutluyoruz. Panayırda emeği geçen herkese de çok teşekkür ediyoruz” şeklinde konuşması ile sözlerini bitirdi.
Samsun’un ilklerin ve örneklerin şehri olduğunun altını çizen İl Sağlık Müdürü Dr. Yusuf Köksal ise, “Bundan sonraki süreçte de Samsun tüm Türkiye’ye sağlıklı yaşam, spor, sağlıklı beslenme ile ilgili örnek olacaktır. Örnek çalışmalara imza atacaktır” ifadelerini kullandı.
Samsun’da 25 kilometre boyunca bisiklet yolu yaptıklarını ifade eden Vali Yardımcısı Ali Galip Saral şöyle konutu: “Bugünkü etkinliğimizde Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğümüz, Sağlık İl Müdürlüğümüz, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğümüz, Kamu Hastaneleri Genel Sekreterliği ve Halk Sağlığı Müdürlüğü’nün büyük uğraşları oldu. Hedefimiz Samsun’da herkesin spor yapabileceği ortamlar yaratabilmektir. Sloganımız ‘Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Yaşam’dır. Bu çerçevede bize büyük katkı sağlayan Samsun Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediye çalışanlarına da teşekkür ediyoruz. Samsun’da şu anda yaklaşık 25 kilometre bisiklet yolu oluştu. Önümüzdeki yıl bu yolun 40 kilometreye ulaşacağı bugünden planlandı. Yıl içersinde bu doğrultuda öncelikle ilkokul, sonra ortaokul ve daha sonra da lise öğrencilerine okullarında bisiklet modülü dersi alan öğrencilerine bisiklet vererek onları sağlıklı yaşam için örnek insan haline getirme düşüncesi içersindeyiz.”
Konuşmaların ardından Sağlık Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı işbirliği içerisinde ise “Fiziksel Aktiviteyi Teşvik Projesi 2015-2018” isim kapsamında ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerine toplam 439 adet bisiklet hediye edildi.
Ardından 5 bin kişilik bulgur pilavı ve ayran dağıtıldı. Panayırda ise 1 ton fındık ile 1 ton elma dağıtıldı. Panayırda ise vatandaşlar ve çocuklar bowling , sumo güreşi , zıpzıp ile tenis bir çok gibi oyunlar oynadılar.
Gün boyu ise devam eden etkinlikte eğlenceli oyunların yanı sıra ise stantlarda vücut analizi, solunum fonksiyon testi, kan şekeri ölçümü gibi ölçümler yapılarak sağlıklı beslenme , kanser , anne sütü ile emzirmenin önemi , aile hekimliği uygulaması, bulaşıcı hastalıklar gibi koruyucu olan sağlık hizmetleri ile ilgili bilgilendirme broşürleri dağıtılarak insanları bilinçlendirmek istenildi.
Etkinlikte tüm katılımcılara ise bulgur pilavı, ayran, fındık ve elmanın yanı sıra ise su ve bal gibi sağlıklı yiyecekler ve içecekler ikram edildi.
 

Son Güncelleme: 07.06.2016 12:20
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.