banner388

Samsun'da Rumeli Ezgileri

Samsun Mübadele Derneği, kültürlerini tanıtmak ve yaşatmak amacıyla “Sezona Veda Konseri-Rumeli Ezgileri” adı altında bir konser düzenledi.

Samsun'da Rumeli Ezgileri

Samsun Mübadele Derneği, kültürlerini tanıtmak ve yaşatmak amacıyla “Sezona Veda Konseri-Rumeli Ezgileri” adı altında bir konser düzenledi.

04 Haziran 2016 Cumartesi 09:31
Samsun'da Rumeli Ezgileri

Atatürk Kültür Merkezi’nde (AKM) düzenlenen konsere CHP Samsun Milletvekili Hayati Tekin ve çok sayıda vatandaş katıldı. Konser öncesinde konuşma yapan Samsun Mübadele Derneği Başkanı Olcay Kınay Yanık, “Kültürümüzü tanıtmak ve yaşatmak adına yaptığımız bu etkinliklerde bizleri yalnız bırakmayan herkese teşekkür ediyoruz. Gelenek göreneklerimizi, kültürümüzü, örf ve adetlerimizi özgürce yapabildiğimiz bizlere bu cennet vatanı Türkiye Cumhuriyeti'ni bizlere emanet bırakan canları pahasına mücadele eden başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere aziz şehitlerimizi, göç yollarında  katledilen dedelerimizi ve ninelerimizi de çok büyük saygı ve hürmetle anıyor, ruhları şad olsun. Bundan sonra derneğimizin yapacağı faaliyet ve projelerimizi sizlerle paylaşmaya devam edeceğiz” dedi. Daha sonra şef Nihat Gönül’ün önderliğinde Samsun Devlet Klasik Türk Müziği Korusu’nun 2 bölüm olarak hazırlanan Rumeli türküleri izleyiciden tam not aldı. Yaklaşık 22 eserin seslendirildiği konserde Vardar Ovası, Yüksek Yüksek Tepelere Ev Kurmasınlar, Drama Köprüsünü Gece mi Geçtin bunun gibi Rumeli türküler müzikseverler tarafından uzun süre alkışlandı.
 

Son Güncelleme: 04.06.2016 10:31
Anahtar Kelimeler:
KonserChpMübadele
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.