banner388

Samsun'da özel hastane ruhsatı satışa çıktı

Çarşamba İlçe Vergi Dairesi özel hastane açma ön izin belgesi ile bağlı kadroları satışa çıkardı.

Samsun'da özel hastane ruhsatı satışa çıktı

Çarşamba İlçe Vergi Dairesi özel hastane açma ön izin belgesi ile bağlı kadroları satışa çıkardı.

04 Eylül 2017 Pazartesi 15:26
Samsun'da özel hastane ruhsatı satışa çıktı

Samsun Haber - Samsun Çarşamba ilçesinde 2016'da faaliyetine ara veren özel bir tıp merkezine ait özel hastane açma ön izin belgesi ile bağlı kadrolar, Çarşamba İlçe Vergi Dairesi tarafından satışa çıkarıldı. Çarşamba Vergi Dairesi tarafından 23 Ağustos 2017 olarak belirlenen ilk satış tarihinde ruhsat ve kadrolara alıcı çıkmadı. İhale ikinci kez 6 Eylül 2017 tarihinde yapılacak.


HASTANE 2018 YILI ORTASINDA TAMAMLANMALI

İhalenin bağlı şartnamesine göre, mevcut ruhsatı alacak kuruluş Çarşamba'da veya Türkiye'nin bakanlık tarafından uygun görülen il veya ilçesinde hastane açabilir veya mevcut kadroları bir başka aktif hastane ile tıp merkezi bünyesine taşıyabilir. Hastanenin açılabilmesi için son tarih ise ağustos 2018 olarak daha önce Sağlık İl Müdürlüğü tarafından açıklanmıştı.



TAKİP ŞARTI 2 BUÇUK MİLYON LİRA

Çarşamba Vergi Dairesi, ruhsat ve kadroların tamamı için açılış satışı fiyatını 2 buçuk milyon Türk Lirası olarak belirledi. Açık artırmada fiyatta bir değişiklik olmaz ise 2,5 milyon TL’nin yüzde 75 inin artı KDV fiyatına alıcı menkul değere sahip olabilecek. İhalede dikkat çeken ayrıntı ise teminat bedelinin aranmaması. Şartnameye Samsun Vergi Dairesinin internet sitesi ile Çarşamba Vergi Dairesinden ulaşılabiliyor.



ÇARŞAMBA'DA YARIM KALAN BİNA VAR

Sağlık Bakanlığı, ilçede faaliyet gösteren özel hastane yatırımcısı tıp merkezi 2016 yılında faaliyetine ara verdiğini belirtmişti. Tıp merkezi ortaklarından edinilen bilgiye göre ise 2016 yılından önce hastane için ilçenin Yeşilırmak Mahallesi’nde inşaata başlanmış. Sonrasında merkez yaşadığı ekonomik sorunlar nedeniyle hizmeti durdurunca inşaatta yüklenici firmaya geçmiş. Aynı adreste bulunan yapı, hastane projeli olarak bekliyor. Ancak ruhsat ve bina ayrı maliyetlerle satın alınacak. Alıcı eğer Çarşamba’da özel hastaneyi yapmak isterse, hastane uyumlu ve ruhsatlı bina kısa süre içerisinde tamamlanabilecek.



TÜİK verilerine göre hastanede eğer faaliyete geçerse ortalama 230 bin kişiye hizmet verecek.


SATILIK RUHSAT VE 11 KADRO

Çarşamba Vergi Dairesi tarafından satılacak menkulün içerisinde; özel hastane açma ön izin belgesine haiz C tipi tıp merkezi ruhsatı, 1 adet çocuk sağlığı ve hastalıkları kadrosu, 3 adet fizik tedavi ve rehabilitasyon kadrosu ile birer adet; iç hastalıkları, nöroloji, genel cerrahi, kadın hastalıkları ve doğum, kulak burun boğaz hastalıkları, üroloji kadroları yer alıyor. Hastane olunca kadrolar Bakanlık tarafından ihtiyaçlarla birlikte artış yapabiliyor.

Son Güncelleme: 05.09.2017 14:47
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
onur 2017-09-04 18:32:07

çok değişik kafalar var, kadro nedir arkadaş? adam zaten tonla para saçmış ruhsatı almış
bina dikmiş, donanım satın almış? sora sen diyonki bu kadar kadron var
(yani bukadar çalışanın olacak bu kadarlık hasta bakıcan, okadarlık para kazanıcan
neyin kafasındasınız anlamıyorum..)