banner388

Samsun'da ''Otizmin Farkındayım'' yürüyüşü

Samsun'da otizme karşı vatandaşlar nezdinde farkındalık kazandırmak maksatlı bir yürüyüş düzenlendi

Samsun'da ''Otizmin Farkındayım'' yürüyüşü

Samsun'da otizme karşı vatandaşlar nezdinde farkındalık kazandırmak maksatlı bir yürüyüş düzenlendi

04 Nisan 2017 Salı 12:38
Samsun'da ''Otizmin Farkındayım'' yürüyüşü

Samsun Haber -  “Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Yaşam Yürüyüşleri”nin bu sefer ki konusu Otizm olarak belirlendi ve bu çerçevede dikkat çekmek maksatlı bir yürüyüş tertiplendi. Yürüyüşe Samsun Verem Savaş Dispanser’in önünden başlanıldı, Şehir Kulübü önünde son verildi. Sonrasında ise halka otizmle alakalı bilgilendirici açıklamalarda bulunuldu.

Otizmin tanımı

Otizmin spektrum bozukluğu olduğu doğuştan gelen bir durum olduğu, yaşamın ilk yıllarında ortaya çıktığı ifade edildi. Ayrıca otizmi, sosyal çevre ile yeterli kurulamayan ilişkiler, kalıplaşan davranış şekilleri ve dil iletişim anlamında belirgin durumlarda görünen gelişimsel sorunlar olarak görülmektedir. 

Kadın-Erkek arasındaki oran

Otizmin kadınlara oranla erkeklerde görülme olasılığının daha fazla olduğu belirtilirken zihinsel yetersizlikten sonra en fazla rastlanılan nerogelişimsel bir durum olduğu söylendi.

Otizmin belirtileri ise

Belirtileri arasında, göz teması noktasında sorunların oluşması-parmağı ile herhangi bir şeyi işaret edememesi-gözlerin sürekli belirli noktalarda kalması-hareketli nesnelere karşı ilgi duyması-takıntılı davranışlar sergilemek gibi örnekler gösterilebildiği ifade edildi

Samsun Halk Sağlığı Müdürü Dr. Mustafa Kasapoğlu,  ‘’Otizmin, beynin yapısını ya da işleyişini etkileyen bazı sinir sistemi sorunlarından kaynaklandığı sanılmaktadır. Bugün, otizm spektrum bozukluğuna neyin neden olduğu bilinmemekle birlikte genetik temelli olduğuna ilişkin bulgular vardır. Ancak hangi gen ya da genlerin sorumlu olduğu henüz bilinmemektedir. Çevresel faktörlerin de otizme yol açabildiğine ilişkin görüşler vardır. Otizmin ailenin ekonomik koşullarıyla hiçbir ilişkisi yoktur. Bu nedenle otizm spektrum bozukluğuna her çeşit toplumda, farklı coğrafyalarda, ırkta ve ailede rastlanmaktadır” dedi.
 

Son Güncelleme: 04.04.2017 13:19
Anahtar Kelimeler:
SamsunOtizmYürüyüş
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.