banner388

Samsun'da mezarlığa dadanan köpekler mahalleliyi bezdirdi

Samsun'da türbe bulunan mezarlığa dadanan 50'den fazla köpekten oluşan sürü, mahalle sakinlerini canından bezdirdi.

Samsun'da mezarlığa dadanan köpekler mahalleliyi bezdirdi

Samsun'da türbe bulunan mezarlığa dadanan 50'den fazla köpekten oluşan sürü, mahalle sakinlerini canından bezdirdi.

07 Mayıs 2021 Cuma 11:09
Samsun'da mezarlığa dadanan köpekler mahalleliyi bezdirdi

İlkadım ilçesi Kökçüoğlu Mahallesi’nde Şeyh Seyyid Kutbiddin Camii ve Türbesi'nin içinde yer aldığı eski mezarlık, başıboş köpekler tarafından mesken tutuldu. Sayısı 50’den fazla olan köpekten oluşan sürü, yoldan geçen vatandaşlara saldırıp tehlike oluştururken, gece havlamalarıyla da mahalle sakinlerinin uykusuz geceler geçirmesine neden oldu. Kökçüoğlu, Selahiye ve Unkapanı Mahallelerinin kesişim noktasında bulunan mezarlık, köpek sürüsü nedeniyle 3 mahalle sakinlerini de canından bezdirdi.

KÖPEK SESİNDEN UYUYAMIYORUZ

Köpekler yüzünden günlerdir uyku uyuyamadıklarını belirten mahalle sakini Kaya Atıcı, “70 yıldır bu mahallede oturuyorum. Bu yılki kadar da köpeklerden rahatsız olduğum bir döneme rastlamadım. Yetkililere de şikayet ettik ama bir sonuç çıkmadı. Hayvan düşmanı değiliz ama gece köpeklerin sesinden sabaha kadar uyuyamıyoruz. Buna bir çare bulunmasını arz ediyoruz” dedi.

KÖPEK YÜZÜNDEN EVİMİ 100 BİNDEN SATMAYA RAZIYIM

160 bin TL değerindeki evini köpekler yüzünden 50-60 bin TL zararla satmaya razı olduğunu dile getiren mahalle sakini İsmail Yalçın, “Bu mahalleden ev aldığıma bin pişman oldum. Köpekler yüzünden çok mağdur olduk. Esas konu; kim bir yakınının mezarında köpeğin yatmasını ister? Başıboş köpekler mezarları kazımışlar, mezarların içinde yaşıyorlar. Mezarların içinde hep köpekler yatıyor. Evim şu anda 160 bin TL değerinde. Pandemi bitsin 90 bin TL ya da 100 bin TL verene satıp, buradan taşınacağım. Buradan gidince de bir daha bu mahallenin önünden bile geçmem” diye konuştu.

ÇOCUKLARA SALDIRIYORLAR

Köpeklerin mezarlıktan geçenler için tehdit oluşturduğunu ifade eden mahalle sakini Selahattin Yükselen ise “Köpeklerin havlama sesinden uyuyamıyoruz. Başıboş köpekler sokaktan geçen çocuklara dalıyor. Mezarların da içlerini eşiyorlar. Vatandaşlar korku içinde. Buradan geçenler de endişeleniyor.”

Hayvan düşmanı olmadıklarının altını çizen vatandaşlar, kendilerini mağdur eden bu sorunun çözülmesini istiyor.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Samsunlu 2021-05-07 13:51:23

Evet ondan geçemez hale geldik

Avatar
Atsız 2021-05-07 19:27:57

Şimdi bir tane hayvansever geçinen tip çıkar, artist artist konuşmaya başlar.

Avatar
Sait dede 2021-05-07 20:20:53

Seyyid kutbittin Hz turbesinini belediyemiz bir an önce çift güvenlik ve etraf düzenlemesi yapmalı Saathane projesi mükemmel oldu şimdi sıra tarihimiz bu türbede şimdiden Mustafa Demir başkana tesekkurler

Avatar
Ali 2021-05-07 20:52:43

Köpekseverlere verin gitsinler

Avatar
Kdry 2021-05-07 21:54:24

Mezarlığın karşısında evimiz var. Ses falan gelmiyor kimseyi de rahatsız ettiğini görmedik. Doğa hayvanların evidir. Nerde kalsın bu hayvanlar yazık değil mi!! Her yer ev her yer inşaat. Yerin dibinde mezara koyun da şu zavallıları rahatlayın. Vicdansızlar!