banner388
banner390
banner410
banner408

Samsun'da lale devri

Samsun'da lale zamanı başlıyor. Samsun’u 300 bin lale süsleyecek. Samsun'un çeşitli noktalarını ekilen lale soğanları açmaya başladı.

banner269

Samsun'da lale devri

Samsun'da lale zamanı başlıyor. Samsun’u 300 bin lale süsleyecek. Samsun'un çeşitli noktalarını ekilen lale soğanları açmaya başladı.

27 Mart 2018 Salı 11:54
Samsun'da lale devri

Samsun haber - Samsun'un birçok noktası ekilen laleler kartpostallık güzel görüntüler ortaya çıkarıyor.

"BU YIL 300 BİN LALE DİKİLDİ"

Samsun'un bahar ayına canlılık katan laleler vatandaşların büyük beğenisi topluyor. Samsun Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürü Soner Soydaş, bu yıl Samsun'a 300 bin adet lalenin dikildiğini belirtti.

Samsun'a bahar ayında doğal bir güzellik katan laleler hakkında konuşan Samsun Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürü Soner Soydaş, "Büyükşehir Belediyesi olarak her yıl 1 milyon 200 bin adet mevsimlik çiçek dikiyoruz. Yaklaşık 600 bin yazlık mevsimlik, 600 bin kışlık mevsimlik çiçek dikimi gerçekleştiriyoruz. Yazlık mevsimlikler mayıs-haziran arasında dikiliyor. Lale soğanları kışlık mevsimliklerle birlikte kasım ayında 300 bin adet olarak dikilmiştir. Lale soğanlarını mevsimlik çiçeklerimiz ile birlikte diktiğimizde lale soğanları nisan ayı başlarında açmaya başlıyor. Yaklaşık 20-25 günlük bir süreçte yaşamını tamamlıyor. Başlıca lale renklerimiz kırmızı, beyaz, sarı, mor olarak şehir merkezine yakın yerlerde dikilmiştir" ifadelerini kullandı.
 

Son Güncelleme: 27.03.2018 11:58
Anahtar Kelimeler:
Samsun HaberSamsunLale
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.