banner388

Samsun'da Hamsi Bugün Ne Kadar?

Samsun'da çıkan miktarına göre fiyatı sürekli değişen hamsinin kilosu bugün ne kadar oldu?

Samsun'da Hamsi Bugün Ne Kadar?

Samsun'da çıkan miktarına göre fiyatı sürekli değişen hamsinin kilosu bugün ne kadar oldu?

15 Aralık 2016 Perşembe 14:12
Samsun'da Hamsi Bugün Ne Kadar?

Karadenizlinin kışın vazgeçilmez besinlerinden olan hamsinin fiyatı her gün değişmekte. Havanın durumuna göre ve çıkan miktara göre fiyatı sürekli değişen hamsinin kilosu Samsun'da bugün 10 TL.

Bu yıl hamsinin az miktarda olduğunu söyleyen Saathane balıkçı esnaflarından Batuhan Çağlar, "Fırtınalardan dolayı hamsi az çıkıyor. Bu yıl palamut bolluğu olduğu için hamsinin fazla olması beklenemez. Şu anda olduğu gibi az ve pahalı. Hamsinin miktarı değişince, fiyatlar da ona göre her gün değişiyor. Bugün hamsinin kilosu 10 lira. Diğer balıkların fiyatları; kefal 10 lira, tirsi 7 lira, sarıkanat 20 lira, çupra 20 lira, somon 15 lira, kalkan 60 lira ve mezgitin kilosu da 7 lira" dedi. 

Havaların durumunun balık fiyatlarında önemli etkisi olduğunu belirten balıkçı esnafı Kadir Topal, "Deniz güzel olunca hamsi çıkıyor. Fiyatı da ona göre değişiyor. Havalar iyi olduktan sonra hamsinin fiyatı düşük olur. Hamsi fazla çıkarsa vatandaşlar da bol bol hamsi tüketir" diye konuştu.

Son Güncelleme: 16.12.2016 13:05
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.