banner388

Samsun'da Gezi Parkı Yürüyüşü

Gezi Parkı olaylarının 3. yıl dönümü nedeniyle Türkiye'nin bir çok il'inde olduğu gibi Samsun’da da yürüyüş düzenlendi.

Samsun'da Gezi Parkı Yürüyüşü

Gezi Parkı olaylarının 3. yıl dönümü nedeniyle Türkiye'nin bir çok il'inde olduğu gibi Samsun’da da yürüyüş düzenlendi.

01 Haziran 2016 Çarşamba 20:05
Samsun'da Gezi Parkı Yürüyüşü

Samsun'da ki Yürüyüş, İstiklal Caddesi Şehir Kulübü önünden başladı. Sloganlar eşliğinde yürüyüşe geçen grup, İstiklal Caddesi üzerindeki bir banka şubesi önünde basın açıklaması gerçekleştirdi. Çok sayıda polisin güvenlik önlemi aldığı yürüyüşte, grup basın açıklaması yaptığı esnada karşıt görüşlü bir grup tarafından protesto edilmeye başlandı. Çevik kuvvetin araya girmesiyle ortalık sakinleşti.

Samsun Emek ve Demokrasi Güçleri adına basın açıklamasını okuyan Yonca Koyun, “Tam 3 yıl oldu. Taksim Meydanı ve Gezi Parkı başta olmak üzere yaşam alanlarımıza amansız ve hukuksuz bir şiddetle saldıranların karşısında omuz omuza verdik. Gezi bu ülkenin imdat çığlığı, direnme refleksi, derin bir nefes alışıdır. Haksızlığa, adaletsizliğe, keyfiliğe, dayatmaya, baskıya karşı direnmenin adı, bir parktan tüm ülkeye ve dünyaya yankılanan kente, doğaya, yaşama sahip çıkanların hep bir ağızdan bir arada söyledikleri şarkıdır” ifadelerini kullandı.
Yapılan basın açıklamasının sonrasında grup polisler eşliğinde olaysız bir şekilde dağıldı.

Son Güncelleme: 05.06.2016 12:44
Anahtar Kelimeler:
SamsunParkGeziYürüyüş
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.