banner388

Samsun'da FETÖ davasında flaş gelişme: İtirafçı oldu

Samsun'da FETÖ soruşturmasında gözaltına alınan bir katibe Etkin Pişmanlık Yasasından yararlanarak tahliye edildi.

Samsun'da FETÖ davasında flaş gelişme: İtirafçı oldu

Samsun'da FETÖ soruşturmasında gözaltına alınan bir katibe Etkin Pişmanlık Yasasından yararlanarak tahliye edildi.

13 Eylül 2017 Çarşamba 16:47
Samsun'da FETÖ davasında flaş gelişme: İtirafçı oldu

Samsun haber - Samsun'da FETÖ soruşturması kapsamında bir avukat katibi gözaltına alınmıştı. Avukat katibi örgütün kriptolu haberleşme programı olan ByLock'u abisinin yüklediğini belirterek Etkin Pişmanlık Yasası'ndan yararlandı.  Avukat katibi tahliye edildi. 

Savcı tarafından ByLock çıkan 2 avukatın tutuklanmaları talebini ise mahkeme heyeti reddetti.


FETÖ soruşturması kapsamında 12,5 yıldan 25 yıla kadar hapis cezası istenen 23’ü avukat, 1’i emekli öğretmen, 1’i psikolog ve 1’i de avukat katibi olmak üzere 5'i tutuklu 26 kişinin yargılanmasına devam edildi.

Samsun 3. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davada tutuklu avukatlar C.Ş., S.K. ve avukat katibi R.B. hazır bulundu. Tutuklu avukatlar Y.Z. Alanya Cezaevinden, M.K.A. ise Bafra Kapalı Cezaevinden duruşmaya Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katıldı. Duruşmaya tutuksuz olan avukatlarda katıldı.

"SADECE AĞABEYİMLE HABERLEŞTİK"

Avukat C.Ş.'nin bürosunda katip olarak çalıştığı öğrenilen tutuklu sanıklardan R.B. Etkin Pişmanlık Yasası'ndan yararlanmak isteyerek, "Ben etkin pişmanlıkla ilgili beyanlarda bulunmuştum. ByLock programını telefonuma indirdim ve kullandım. ByLock programını telefonuma öz ağabeyim M.B. yüklemiştir. Ağabeyim hakkında da soruşturma yapıldığını duydum. Kendisi bana aramızda daha güvenlikli hat olduğunu söyledi ve kendisiyle aramızda haberleştik. Sadece ağabeyim ile haberleştik. Ben cemaat olarak bildiğim terör örgütünün sohbetlerine katıldım. Benim katıldığım sohbetlerde M.B. ile M.B. sohbet hocası olarak katılıyordu. Bu yapının bir dönem içinde olduğum için pişmanım. Silahlı terör örgütü olduğunu bilsem bu yapı ile birlikte hareket etmezdim" dedi.

"KABUL ETMİYORUM"

SEGBİS ile ifade veren Avukat Y.Z. ise, "Ben onları kabul etmiyorum. Bugün cezaevinde 400'üncü gün. 400 gündür içerideyim. Ceza alırsak geri gelir yatarım. Tahliyemi talep ediyorum" diye konuştu.

Mahkeme heyeti, ByLock sonuçlarının mahkemeye ulaştığını ve tutuksuz yargılanan avukatlar Z.A. ile N.Y.'nin telefonlarında ByLock yüklü olduğunu tespit ettiğini açıkladı. Duruşmanın savcısı, Avukat Z.B. ile N.Y.'nin tutuklama talebiyle haklarında yakalama emri çıkardı. Mahkeme heyeti ise talebi reddetti.

Mahkeme heyeti tutuklu 4 avukatın tutukluk hallerinin devamına karar verdi.
 

Son Güncelleme: 13.09.2017 17:38
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Vatanperver 2017-09-13 18:55:43

Bu demek oluyor ki adliyelerde uyuyan hücreler halen daha hükümeti uyutmakta

Avatar
kaç 2017-10-28 23:03:52

Evet 30 yaşında trilyonlar gelsın malvarlıkları eşkerinin adına yapmışlardır bu ablalar araştırılsın iyiki hakim davcı olmadan neydaba cıktı yoksa yoksa vay milken halibe icralık ol ödeyenessen bunların elşbe düş de gör alkah nüyük BU YALTA ZENGİNLİK NASIL OLUNUR? ACIKLARMUSINIZ?