banner388

Samsun'da Falcon Fest nefes kesti

Samsun’un Vezirköprü ilçesinde yer alan Şahinkaya Kanyonu’nda başlayan Falcon Fest, ilk gününde büyük ilgi gördü. 3 gün sürecek organizasyona dünya genelinde pek çok yarışmacı ve izleyici katıldı.

Samsun'da Falcon Fest nefes kesti

Samsun’un Vezirköprü ilçesinde yer alan Şahinkaya Kanyonu’nda başlayan Falcon Fest, ilk gününde büyük ilgi gördü. 3 gün sürecek organizasyona dünya genelinde pek çok yarışmacı ve izleyici katıldı.

17 Mayıs 2017 Çarşamba 17:59
Samsun'da Falcon Fest nefes kesti

Samsun Haber - Samsun’un Vezirköprü ilçesinde düzenlenen Falcon Fest ilk gününde nefes kesti, dünya rekoru denemeleri ise büyük ilgi gördü.


19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kapsamında Türkiye'nin ilk ve tek ekstrem spor festivali "Falcon Fest", Vezirköprü’nün Şahinkaya Kanyonu'nda devam ediyor. Festivalde İngiliz sporcu Jediah Doohan, 100 saat sürecek "Dünya ip üstünde en uzun süre kalma" rekor denemesine başladı. Doohan rekor denemesinin 55 saatini ipin üstünde geçirmeyi başardı. Doohan’ın amacı 90 saat ile başka bir sporcuda olan dünya rekoru kırmak.


Şahinkaya Kanyonu’nda ayrıca 250 metre yükseklikte iki tepe arasında gerilen halat üzerinde en uzun yürüyüş rekorunu kırmaya deniyor. Dünya kadınlar mesafe rekor denemesinde bulunan Saraf Rixam 200 metre yürümeye çalıştı. İpin yüzde 80’ini yürümeyi başaran Sarah, rekora çok yaklaştığı sırada düşünce büyük üzüntü yaşadı.


Falcon Fest ilk olarak paramotor, kano ve dragon bot gösterileriyle başladı. Sonrasında Base Jumping gösterileri izleyenlerden büyük ilgi gördü. Kendini kanyona bırakan 19 ülkeden 19 atlayıcı tüm dikkatleri üzerlerine çekti. Atlayışta bir sporcu kayaya vurmaktan son anda kurtuldu. Sporcuların bazıları ise platforma iniş gerçekleştiremedi ve kanyona düşerek iniş yapabildi.


Base jumping sporcusu ve organizatörlerden Cengiz Koçak açıklamalarında, “Bugün burada 19 ülkeden 19 base jumper ve uluslararası alanda spor yapmış Türk sporcular 19 Mayıs kutlamaları kapsamında Samsun Şahinkaya Kanyonu’na geldiler. Sporcular ip üstünde yürüdü. Atlayışlar yapıldı. Uçuşlar oldu. Kayaya tırmanılıyor. Bizi izleyen insanlara ilham vererek festivali tamamlayacağız. Base jumping yapanlar arasında Hollanda’da ‘Yetenek Sizsiniz’ programında final oynayan arkadaşımız, Kırılma Noktası’nda rol alan arkadaşımız buradaydı, James Bond’un İranlı dublörü de buradaydı. Hepimiz birlikte burada güzel bir atlayış gerçekleştirdik” dedi.


3 gün devam edecek organizasyonda hedef Vezirköprü Şahinkaya Kanyonu’nu tüm dünyaya tanıtmak olarak açıklandı.

Son Güncelleme: 18.05.2017 10:42
Anahtar Kelimeler:
Samsun HaberSamsun
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.