banner388

Samsun'da doktora darp!

Samsun'da hastasına öncelik isteyen hasta yakını, acil servis doktorunu darp etti.

Samsun'da doktora darp!

Samsun'da hastasına öncelik isteyen hasta yakını, acil servis doktorunu darp etti.

12 Ocak 2019 Cumartesi 18:36
Samsun'da doktora darp!

Samsun Eğitim Araştırma Hastanesinde hastasına daha önce bakılmasını isteyen hasta yakını, acil servis doktorunu darp etti.

Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servisinde saat 17.00 sularında meydana gelen olayla ilgili edinilen bilgilere göre baş ağrısı nedeniyle hastanenin acil servis bölümüne giden hasta kendisine öncelik istedi. Daha sonra hasta yakını ile Acil Tıp Asistanı Dr. Hüseyin Tufan Yanık arasında sıra tartışması çıktı. Tartışmanın büyümesi ile birlikte hasta yakını görevli doktora yumruk attı.

Darp raporu alan doktor Yanık polise şikayetçi oldu. Yanık, "Yoğunluktan dolayı bir arbede yaşandı. Hasta yakını hastasına gereksiz bir öncelik tanınmasını istedi. Biz de bunun mümkün olmayacağını belirttik. Bunun sonucunda da tahammül gösteremeyip bana saldırdılar. Hemşireme de tacizde bulundular. Başıma, alnıma yumruk attılar. Bunu yapanlardan sonuna kadar şikayetçiyim” ifadelerini kullandı.

Konu hakkında açıklamalarda bulunan Türk Sağlık-Sen Samsun Şube Başkanı Erdoğan Çakmak, tüm STK’ların sağlıkta şiddete karşı birlikte mücadele etmesi gerektiğini söyledi. 

Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

Kaynak: İHA 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
samsunlu 2019-01-12 20:05:10

diğer hasta yakınlarına yazıklar olsun eğer o doktor öncelik vermediyse ki o yüzden arbede çıkmış diğer bekleyenlerin hakkını savunmuş peki o diğerleri ne yapmış sadece seyretmiş birlikte o şerefsizin üstüne çullanıp meydan dayağı çekseneniz ama nerdeee bana dokunmayan yılan bin yaşasın.Doktorumuza ve sağlık camiasına geçmiş olsun

Avatar
Hasan 2019-01-12 20:51:17

Samsunun adını karalayan bu apacilere en ağır ceza verilmeli... Ne demek önce ona bakılacak.. Sebep ne öncelik almak için!!!!

Avatar
SS55 2019-01-12 21:51:23

Bu işi yapan kim ise, SGK sisteminde adı işaretlenip devlete ait hiç bir sağlık kuruluşundan hizmet almasına izin verilmemelidir...

Avatar
Hakan 2019-01-12 22:53:56

Sonuç hüsran adamlar yine rahatça gezecek

Avatar
5555 2019-01-12 21:44:03

Acaba nasıl bir tavır sergiledi doktor.Kimse kusura bakmasın
Doktorlar birşey yapdığı zaman hicbirşey olmuyor vatandaş birşey yaptığı zaman iş abartılıyor.Burada yumruk atmasını vs. savunmuyorum yanlış birşey ama tek taraflı bakılmasıda yanlış birsey.Çünkü geçende doktora gittim.Sıra tam bana geliyor beni siliyor tekrar aldım yine sildi dedim ki doktor bey benim ismim yok mu dedi sen burada kayıtlı değilsin diye(aile hekimi) seni siliyorum.Hasta hasta en az 14-15 kişi bekledim.Dedim ki doktor bey en azından söyleseydiniz.Beni bir azarladı milletin içinde utandım.Şimdi bu doktora ne yapalım tamam dayak yok ama kardeşim polisten daha fazla dokunulmazlıkları var.Misafir olarak bakması lazımdı.Birde hastalarıyla muhabbet ediyorlar.

Misafir Avatar
ATSIZ 2019-01-14 09:15:08 @5555

Doktora şiddeti savunmam. Ama şu da var, bazı doktorlar çok ciddi anlamda sinir bozucu hareketler yapabiliyorlar. Aynı hastanede geçtiğimiz yıl eşimin astım rahatsızlığı nedeniyle ilaç yazdırmaya gittik. Her zaman kullandığımız ve iyi gelen ilacı yazmadı, ısrarla alerjik reaksiyona yol açan ilacı yazdı. Doktora "Bu ilaç eşimde ciddi alerjiler yapıyor." dememe rağmen dinlemedi. Biz de o ilacı almadık, özel hastaneye gittik ve istediğimiz ilacı yazdırdık. Ya eşime bir şey olsaydı?

Geçenlerde de annemin kolundaki ağrı nedeniyle bir hastaneye gittik. Doktor ilaç verdi ve "En kötü ihtimalle ameliyat..." dedi. İlaçlar annemin kolunu daha da kötü bir hale getirdi. Bir doktor daha bulduk ve fizik tedavi ile kısa sürede annemin rahatsızlığına çözüm buldu.

Demem o ki bazı doktorlar ciddi anlamda kasap. Özellikle de Samsun'da... Yani onun cebine bir şekilde para girsin veya anlaşmalı olduğu ilaç mümessillerinin getirdiği ilaçların satışına ortak olsun da senin sağlığın çok önemli değil.

Beğenmedim! (0)
Misafir Avatar
cevaben 2019-01-13 03:00:56 @5555

Samsun gibi büyük şehirlerde misafir hasta il dışından gelen hastalara denir. Doktor size açıklama yapmak zorunda değil, doktorun iş vaktini çalmak da bir suçtur, dua edin sizi şikayet etmemiş, burası banka değildir, bakkal değildir. Dışarıdaki personelle görüşüp, çözüme kavuşturup, yola devam ediniz. Sağlık okur-yazarlığımız yerlerde.

Beğenmedim! (1)
Avatar
Mete Karayel 2019-01-13 00:04:38

geçmiş olsun

Avatar
ziyaretçi 2019-01-13 11:54:00

bu olay üzerinden konuşmuyorum ama bazen devlet hastanelerinde ki doktorların tavırları insanların sabrını taşırıyor.şiddete karşıyız ancak şiddet sadece dayak değildir doktorların üslupları bazen hastalara dayaktan daha beter gelebiliyor ve insanlar kendini kaybedebiliyor.tek taraflı bakmamak lazım hiç bir zaman.

Avatar
Misafir 2019-01-14 16:31:02

Konuyu bilmeden yargılama yapmayin sizinde hastanizin durumu birgun cok kotu olunca sizde anlarsiniz o zorlugu