banner388
banner390
banner410
banner408

Samsun'da büyük santral protestosu 

Samsun’un Çarşamba İlçesi'nde yapımı devam eden  biyokütle enerji santraline karşı  çevre halkının da katıldığı şimdiye kadar gerçekleştirilen en büyük protesto eylemi yapıldı. 

banner269

Samsun'da büyük santral protestosu 

Samsun’un Çarşamba İlçesi'nde yapımı devam eden  biyokütle enerji santraline karşı  çevre halkının da katıldığı şimdiye kadar gerçekleştirilen en büyük protesto eylemi yapıldı. 

18 Ekim 2019 Cuma 20:13
Samsun'da büyük santral protestosu 

Bugüne kadar yapılan eylemlerin en büyüğü olan eylem Dikbıyık'ta pazaryerinde gerçekleştirildi.. Eylemde vatandaşlar, "Çarşamba Ovası’na dokunma" diye haykırdı.
 
 Samsun’un Çarşamba İlçesi’ne bağlı Eğercili Mahallesi’nde inşaatı devam eden biyokütle enerji santraline karşı tepki gösteren halk, eylem yaptı. Dikbıyık pazar yerinde yapılan eylemde Çarşambalılar, "Toprağıma, suyuma, sağlığıma ve Çarşamba Ovası’na dokunma" diye bağırdı.

CHP Samsun Milletvekili Neslihan Hancıoğlu, İYİ Parti Samsun Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Alper Aydemir, ADD Samsun Şube Başkanı Işık Özkefeli, Terme Ziraat Odası Başkanı Ferda Ergün, Ayvacık Ziraat Odası Başkanı Erdal Avcı’nın da katıldığı eylemde halka seslenen konuşmacılar, Çarşamba Ovası’na ve halka zararlı tesisin kurulmasına izin vermeyeceklerini söyledi. 

Eylemde ilk olarak yöre halkından bir üretici kadın konuştu ve santralin faaliyete geçmesinin ardından hiç kimsenin Çarşamba Ovası'nda yetişen ürünleri satın almayacağını söyledi.

BİZE BİLGİ VERMEDİLER

Vatandaşlara biyokütle enerji santrali hakkında hiçbir bilgi vermediklerini söyleyen Eğercili Mahallesi Muhtarı Mehmet Kalebay, "Eğercili Mahallesi tamamen bir tarım arazisi. Vatandaşlar, santral yapıldığını öğrenince buna karşı çıktı. Elektrik santralini mahallemizde istemiyoruz” diye konuştu.

OYUN BURADA DEVAM EDİYOR

Daha sonra söz alan Doğa Koruma Federasyonu Başkanı Taner Yılmaz da şimdi yapımı süren santralde oynanan oyunun daha önce Tekkeköy'de kurulan santral ile aynı olduğunu, ovalarda santrallerin yapılmaması için mücadelelerini sürdüreceklerini söyledi.

İZİN VERMEYECEĞİZ

Yatırıma ve enerjiye karşı olmadıklarını belirten Terme Ziraat Odası Başkanı Ferda Ergün, "Çarşamba, bir tarım havzasıdır. Ovamızın kirlenmesine müsaade etmeyeceğiz. Gerekirse orada yatarız" diye konuştu.

BU BİR YAŞAM MÜCADELESİDİR

Ayvacık Ziraat Odası Başkanı Erdal Avcı da Çarşambalıları ve Samsunluları  siyasi kimliklerini bir kenara bırakarak santrale karşı mücadeleye çağırdı. Avcı bu mücadelede en büyük vebalin AK Parti'ye oy veren seçmenlerde olduğunu, ovaya santralin kurulmasıyla, toprağın, havanın, suyun ve tarımın öleceğini, gelecek nesillere hiç bir şey kalmayacağını bildirdi. Katılan ve destek veren herkese teşekkür etti.

YATIRIMA KARŞI DEĞİLİZ

Samsun’a yapılacak yatırımlara karşı olmadıklarını söyleyen CHP Samsun Milletvekili Neslihan Hancıoğlu, " Burada yaşananlar ve verilen mücadeleyi tarih yazıyor. Biz sadece Çarşamba Ovası’nın zehirlenmesine karşıyız. Tüm ziraat odası başkanlarımız ve muhtarlarımızın da burada olmasını isterdim. Biz bu toprakların aşını yedik. Bu santral sadece Samsun’a değil çevreye illere de zarar verecek. Bu mücadele halkın desteği ile kazanılacak. Ben her türlü desteği vermeye hazırım. 23 Ekim'de Çarşamba'da yapılacak olan büyük basın açıklamasına çok büyük katılım sağlanmalı. Biz en üst düzeyde orada olacağız. Herkesi o büyük toplantıya davet ediyorum." dedi.
 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
adem yavuz 2019-10-18 21:23:02

carsambanin belediye baskani nerede ...ne dusunuyor yazik verilen oylara gelecek secimlerde gonderilmeli

Avatar
hakan yilmaz 2019-10-18 23:04:58

katilim az nerdesiniz uyumayin Samsun..oyle bir ses gelmeliki koltuktaki trabzonlu demir efendi uykudan uyansin ziplasin..

Avatar
Weli 2019-10-18 23:45:50

Trabzonlu adaylara oyvverirken neredeydiniz. Erhan usta oylari bu günler için böldü bagimsiz aday olarak. Geçmis olsun carsambayi el ve sel aldi

Avatar
Ilhan 2019-10-19 02:33:43

Baska fabrika kurun

Avatar
Reha 2019-10-19 10:38:35

Bu halk oy veri iki ay sonra ağliyor. Cahile oy verdirirsen sonuc bu. Bizim politikacilar vatan millet din edebiyati yapip kandiriyorkar cahil halki oy zamani. Askeri operasyonlarda yalan hep oy icin. Bak trumpun yardimcisi bile gelip Reise ve tsk ya ayar verdi operasyonu durdurdu gitti. Bu ülkemiz tum fabrika liman ova yol köprü madenleri ile yabanciksta satildi geçmis olsun. Çarşamba da gitti persembede aferim

Avatar
Remzi 2019-10-19 14:27:41

Trabzonlu adaylara oy verenler . Erhan Ustaya oy verip Trabzonluların amaçlarına ulaşmasını sağlayanlar Hepinize geçmiş olsun . Olduda bitti maşAllah....

Avatar
Hakan 2019-10-20 16:50:57

Alışırsınız sizi kimse dinlemez