banner388

Samsun'da bin 200 öğrenci kitap okudu

Samsun'un en işlek caddelerinden birisi olan İstiklal Caddesi'nde bin 200 öğrenci kitap okudu.

Samsun'da bin 200 öğrenci kitap okudu

Samsun'un en işlek caddelerinden birisi olan İstiklal Caddesi'nde bin 200 öğrenci kitap okudu.

14 Mart 2018 Çarşamba 14:12
Samsun'da bin 200 öğrenci kitap okudu

Samsun haber - Samsun Valiliği'nin destekleriyle Samsun İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından "Oku, Anla, Yaşa Projesi” kent genelinde tüm heyecanıyla devam ediyor.

Bin 200 ilkokul ve ortaokul öğrencilerinin katılımıyla, “Samsun İçin Okuma Vakti” etkinliği İstiklal Caddesi’nde düzenlendi.

İlk olarak 15 dakika öğretmenleriyle kitap okuyan öğrenciler daha sonra İstiklal Marşı'nın 10 kıtasını okudu.

Samsun İlkadım İlçe Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Akmeşe, “Samsun Maarif Hareketi kapsamında, ‘Oku, Anla, Yaşa’ isimli projemiz kitap okumayla alakalı ve gençlerimizi kitapla buluşturmaya yönelik bir projedir. Bugün burada hem İstiklal Marşı’nı okuyarak Mehmet Akif Ersoy’u anmak hem de birlik ve beraberliğimizi bir kez daha göstermek adına bu etkinliği düzenledik. Burada 12 farklı okulumuzda öğrenim gören yaklaşık bin 200 öğrencimiz var. Yaklaşık 15 dakika boyunca öğrencilerimizle kitap okuduktan sonra İstikal Marşı’nı okuyarak etkinliğimize son verdik” dedi. 

Son Güncelleme: 15.03.2018 08:49
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Selim Tur 2018-03-14 15:53:56

Ulan helal olsun okumayı bile sulandırdınız ya kimse başarmazdı bunu. Herkes koltuk peşinde çocukları da kullanın öğretmeni de memuru da okuma zorla olmaz mayasında olacak önce insanın böyle komik şeylerle özendiremezsiniz.

Avatar
ATSIZ 2018-03-14 20:57:56

Kitap okumaktan soğutursunuz adamı. "Caddede kitap okuyoruz, hastanede kitap okuyoruz" nedir yahu? Proje adı altında eğitim-öğretimin cılkını çıkardınız. Çocuklar derse girmesin, öğretmenler ders yapmasın, proje adı altında orada burada adına etkinlik dedikleri acayip acayip şeyleri yapsınlar.

Avatar
Eğitimci 2018-03-14 21:03:17

Aga bu nedir? Adamı kitap okumaktan soğutuyorlar bu şehirde. Sadece bu haberdeki olayla da sınırlı değil.

Neymiş efendim, saat tam 20:00'da kitap okurken fotoğraf çekip Twit atacakmışız...

Neymiş efendim, "hastanede kitap okuyoruz"muş... La millet can derdinde hastanede.

Maksat; proje adı altında eğitim-öğretimin iyice suyunu çıkarmak. Bunu da güzel anlamlara sahip sözcüklerle ve adlarla yapıyorlar: Kitap okumak, değerler eğitimi, yenilik, farkındalık...

Bırakın bu işleri artık.

Okullarda eğitim-öğretim yapılamaz hale geldi. Abuk sabuk projeleriniz yüzünden eğitim-öğretim ciddi anlamda aksıyor bu şehirde.