banner388

Samsun'da balkondan düşerek ölen kadın 2 kişiye umut verdi

Samsun'da evinin balkonundan düşerek hayatını kaybeden kadının organları 2 kişiye umut verdi.

Samsun'da balkondan düşerek ölen kadın 2 kişiye umut verdi

Samsun'da evinin balkonundan düşerek hayatını kaybeden kadının organları 2 kişiye umut verdi.

01 Mayıs 2018 Salı 12:02
Samsun'da balkondan düşerek ölen kadın 2 kişiye umut verdi

Samsun'da evinin balkonunda odun kırarken düşen ve kaldırıldığı hastanede hayatını kaybeden 1 çocuk annesi kadının organları 2 kişiye umut oldu.

Samsun'un Bafra ilçesi Fatih Fatih Mahallesi'nde ikamet eden evli 1 çocuk annesi 52 yaşındaki Satu Işık, evinin ikinci katındaki balkonda odun kırarken beyin kanaması geçirerek balkondan asfalt zemine düştü. Yaralanan Satu Işık, Bafra Devlet Hastanesine kaldırıldıktan sonra Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Tıp Fakültesi Hastanesine sevk edildi. Satu Işık, tedavi gördüğü OMÜ Tıp Fakültesinde beyin kanamasına bağlı olarak dün akşam hayatını kaybetti. 

AİLESİ KARAR VERDİ

Satu Işık'ın ailesi organlarını bağışlama kararı aldı. Işık'ın böbreklerinden biri Ankara'daki, diğeri ise Samsun'daki bir hastaya nakledilmek üzere alındı.


 
Samsun Organ ve Doku Nakli Bölge Koordinasyon Merkezi Sorumlusu Dr. Mehmet Kazak, organ naklinin önemine dikkat çekerek, "Işık ailesine bu örnek davranışlarından dolayı teşekkür ediyorum. Organlardan biri Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesindeki bir hastaya, diğeri ise THY ait uçakla Ankara'ya gönderildi ve Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesindeki bir hastaneye nakledilecek. Vatandaşlarımızı bu onurlu davranışlarından dolayı kutluyorum. Bağışlanan organlar 2 hastanın yeni bir yaşam sevincine sebep oldu" dedi.

Anahtar Kelimeler:
Samsun HaberSamsun
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.