banner388

Samsun'da AK Parti ve MHP İttifak Yapacak

AK Parti Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Demir, Samsun'da bazı ilçelerde AK Parti ve MHP'nin muhtemelen ittifak içerisinde olacaklarını dile getirdi.

Samsun'da AK Parti ve MHP İttifak Yapacak

AK Parti Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Demir, Samsun'da bazı ilçelerde AK Parti ve MHP'nin muhtemelen ittifak içerisinde olacaklarını dile getirdi.

25 Aralık 2018 Salı 15:22
Samsun'da AK Parti ve MHP İttifak Yapacak

AK Parti Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Demir, MHP ile ittifak görüşmelerinin devam ettiğini, ilçeler bazında da muhtemelen ittifakın olacağını söyledi.
 
AK Parti Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Demir, bir restoranda düzenlenen programda basın mensupları bir araya geldi. Demir’den önce söz alarak açıklamalarda bulunan AK Parti İl Başkanı Hakan Karaduman, Mustafa Demir isminin aday olarak açıklanmasının kendileri için önemli olduğunu vurguladı. 

"Tüm çalışmaları koordineli bir şekilde başaracağız" 

Daha sonra konuşan Mustafa Demir, aday olarak isminin açıklanmasının ardından zaman kaybetmeden Samsun’a gelerek birçok ziyaretler yaptığını söyledi. 25 gündür ara vermeden ziyaretlerine devam ettiklerini belirten Demir, “Çok nitelikli kampanya yürütüyoruz. Türkiye’de birçok şehre örnek olacak şekilde Büyükşehir Belediye sistemini kuracağız. Hem çalışma sistemi anlamında hem de hizmet anlamında ve hemen hemen her anlamda alt yapıdan başlamak üzere ticarette, ekonomide, sanayide, kültürde, ihracatta, meslek edindirme çalışmalarında ve bu şehrimizin her türlü özelliğini 31 Mart seçimlerinden sonra artı değere geçirecek tüm çalışmaları koordineli bir şekilde başaracağız. Bunların sahaya yansıması ancak seçildikten sonra sanıyorum daha iyi anlaşılacak. Türkiye’de belediyecilik denildiğinde daha çok alt yapı, yol, kanalizasyon, park düzenlemesi, ulaşım problemleri, kentsel dönüşüm akla geliyor. Bu alanlarda çok aktif olacağız. Ama bunun dışında artık belediyeciliği kentin her alanında kalkınmasına katkı sağlayan bir belediyecilik olduğunu adım adım seri bir şekilde Samsun’a yaşatacağız. Yönetim tarzı olarak katılımı en fazla sağlayan, tüm kazanımları yönetimine katan bir belediyeciliği gerçekleştireceğiz” dedi. 

"2 milyar lira ortalamayı yıllık bütçede yakalamayı hedefliyoruz" 

Büyükşehir Belediyesinin bütçe hedeflerini açıklayan Demir, “Önümüzdeki dönem için SASKİ’yle birlikte 1 buçuk milyar lira üzerinde muhtemel 2 milyar lira ortalamayı yıllık bütçede yakalamayı hedefliyoruz. 2 milyar liralık bütçeyi yakaladığımızda 5 yılda 10 milyar liralık toplam geliri olan bir bütçeye kavuşmayı hedefliyoruz. Bunu gerçekleştirdiğimizde 5 milyar lirayı tamamen yatırımlarda, diğer 5 milyar lirayı ise personel, bakım ve diğer bir alanlardaki mevcut yapılanları muhafaza etmeye yönelik alanlarda harcanacaktır. Planladığımız bütçenin üzerine çıkabilirsek onu da zaman içerisinde diğer projelere harcayacağız” diye konuştu. 

"3 bin 500 dönümlük yeni bir organize sanayi oluşturacağız" 

Samsun’un ihracatı ve sanayi yatımları hakkında da bilgi veren Demir, “İhracatımız şu anda 500 milyon dolar seviyesinde. Samsun, potansiyeline göre Türkiye’de az ihracat yapan kentlerden. Sanayi yatırımlarında başka iller daha aktif oldu bizden. Sanayi kültürdür, hayat biçimidir, ticaretten daha farklı bir şeydir. Bu konuda Samsun geçmişte çok başarılı olamadı. Şu anda 7 tane organize sanayimiz var. Biz ilk geldiğimizde 3 tane vardı. Bafra Belediyesi ve Büyükşehir dahil, Bafra’da bu konuda 3 tane daha çalışma yapılıyor. Seçimden sonra 2019 yılı içerisinde o çalışmaları neticelendireceğiz. 2019 yılı içerisinde Samsun'da 3 bin 500 dönümlük yeni bir organize sanayi oluşturacağız. Bu organize sanayi şu andaki mevcut organize sanayinin 2 katıdır. İlave yıllarda bizim hesaplamalarımız göre 5 bin dönüm daha yeni bir organize sanayi alanına ihtiyaç olacak. Bunu da muhtemelen 2020’de tamamlamayı planlıyoruz. Şu anda gördüğümüz 2 buçuk milyar liralık yatırım bekleyen projelerimiz var. Biz bu çalışmaları tamamladıkça artık Samsun dışında yatırım için Samsun’u cazip hale getireceğiz. Sanayi yatırımlarında teşviklerimiz olacak” şeklinde konuştu. 

"Görüşmeler devam ediyor" 

AK Parti ve MHP arasında ki ittifak görüşmelerinden de bahseden Demir, ittifak konusunda görüşmelerin devam ettiğini, ilçeler bazında da muhtemelen ittifakın olacağını sözlerine ekledi. 
Programa ayrıca, AK Parti İl Başkan Yardımcıları Oğuzhan Serinkaya, Güner Armutlu ve yerel medya temsilcileri katıldı.

Son Güncelleme: 25.12.2018 18:48
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Hacı baba 2018-12-25 22:35:51

Samsun un tarım arazileri nide mahvetmek projesi mı.sanayi tarım yapılması zor olan arazilerde yapılır.bafra ve çarşamba ovalarının canına okumayin bari.

Avatar
SAMSUNLU seçmen 2018-12-25 20:24:46

SAYIN BAKAN ,SİZ 15 YIL VEKİLLİK ,İKİ DÖNEM BAKANLIK YAPMADINIZ,MI, AK PARTİ SAMSUN 16 YILDIR SÖZ VERİYOR. VERDİĞİ HANGİ SÖZÜ YAPTI YERİNE GETİRDİ BİR TANE GÖSTERİN. SAMSUN 2002 DE KALKINMIŞLIK EKONOMİK SIRALAMADA İLK 10 İDİ ,ŞİMDİ 50 ÜZERİNDE . SAMSUN KAZANMIŞ,MI KÜÇÜLMÜŞ MÜ. SAMSUNUN 16 YILDA SORUNLARI ÇOĞALDI. SAMSUNLU İŞSİZLİK SOSYAL SORUNLAR ÇOĞALDI.. ALLAH AŞKINA BİR TANE YATIRIM GÖSTERİN YOK.. SATTINIZ YERİNE NE KOYDUNUZ. SAMSUNLU SİZ VE AK PARTİYE GÜVENMİYOR.. SAMSUNLUYU KANDIRAMIYAÇAKSINIZ . KESİNLİKLE BU SEÇİMİ KAYBEDECEKSİNİZ .. SİZİN SAMSUN İÇİN YAPTIĞINI BİR ESER GÖSTERİN . YOK YOK.. SAMSUN SİZE OY ÇIKMIYACAK

Avatar
seçmen 2018-12-25 20:32:28

MHP AK PARTİNİN DÜMEN SUYUNA GİRDİ. BAHÇELİ NE İSTENİYORSA YAPIYOR. AK PARTİLER SEVİNİYOR. MHP LİLERİN İÇİ KAN ALIYOR.

Avatar
Osman 2018-12-25 23:54:53

Şimdi benim anlamadigim olay şu biz halk olarak mustafa demiri istemiyorum oy vermeyeceğiz ittifak yapınca ne değişecek bi sefer inadına diğer partiye verecez. Zorlamı oy vercez size anlamadim

Avatar
Tasin altınışık havza 2018-12-25 22:26:34

Büyük şehir Belediyesine başkan olarak ital istemiyoruz öz ve öz samsun evladı istiyoruz mustafa demire Hayır onun samsuna zararı olur faydası olmaz

Avatar
adalet 2018-12-25 18:02:14

Tersane,15.000 kişiye iş???
Sermaye yalan olunca utanma da olmaz,onu da söyleyin.

Avatar
Ahmed Arif 2018-12-25 19:33:29

Ben buna ittifak değil de ... korkusu diyorum...

Avatar
Subutay 2018-12-25 21:46:08

Size oy nah oy vereçem hainler fetöcüler 14 yıl fetöye muhterem hoca efendi dediniz siyasal rantcı hırsız namusuz islamcılar Allah diyerek milleti kandıran alçaklarsınız beş para etmez adamlarsınız paranın yeşilini seven yanar dönerler para için fistan giyen lersiniz