banner388

Samsun'da 1. Uluslararası Türk Sanat Müziği Amatör Korolar Festivali

Canik Belediyesi ile Samsunlu Sanatçılar Derneği (SASAD) işbirliğinde düzenlenen "1. Uluslararası Türk Sanat Müziği Amatör Korolar Festivali" başladı.

Samsun'da 1. Uluslararası Türk Sanat Müziği Amatör Korolar Festivali

Canik Belediyesi ile Samsunlu Sanatçılar Derneği (SASAD) işbirliğinde düzenlenen "1. Uluslararası Türk Sanat Müziği Amatör Korolar Festivali" başladı.

24 Mayıs 2016 Salı 15:23
Samsun'da 1. Uluslararası Türk Sanat Müziği Amatör Korolar Festivali

Düzenlediği kültürel etkinliklerle dikkat çekmekde olan Canik Belediyesi, SASAD işbirliğiyle Samsun’da 1. Uluslararası Türk Sanat Müziği Amatör Korolar Festivali gerçekleştirdi. Canik Kültür Merkezi'nde düzenlenen ve Hollanda, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) ve Türkiye’den 14 şehrin korosunun katıldığı festival sanatseverlere unutulmaz bir gün yaşattı. Üç gün sürmesi beklenen festivalin açılışına Canik Belediye Başkan Yardımcısı İrfan Göz, SASAD Başkanı Ömer Umutlu ile sanat camiasında önemli isimlerle beraber çok sayıda izleyici katılım gösterdi.
SASAD Başkanı Ömer Umutlu, derneklerinin Samsunlu ve Samsun'da yaşayan sanatçıları bir araya getirip kültür ve sanat faaliyetlerini etkin bir biçimde yürütmek amacıyla kurulduğunu dile getirdi. Derneğin bugün Türkiye ve yurt dışında bulunan saz ve ses sanatçılarını da buluşturduğunu söyleyen Umutlu, "Burada amacımız, koroları ve sanatçılarımızı kaynaştırma ve bir buluşmayı hedeflemektir" dedi. Umutlu, festivalin düzenlenmesine katkı veren Gençlik ve Spor Bakanı olan  Akif Çağatay Kılıç, Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Canik Belediye Başkanı Osman Genç'e de teşekkürlerini sundu.

SANAT OLMAZSA OLMAZIMIZ

Canik Belediye Başkan Yardımcısı İrfan Göz ise sanatın evrensel olduğunu ifade ederek, ‘’Sanat olmadığı zaman toplumların gelecek kuşaklara aktaracak hiçbir şeyi yoktur. Karadeniz Bölgesi’nde en fazla sanata, spora, kültüre yatırım yapan belediyeyiz. Bizler sanatı önemsiyoruz, sanatçıya değer veriyoruz. Yerel yönetimler sadece belediyecilik anlamında yol, kaldırım ve bina inşa etmekle görevli değildirler. Belediyelerin sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif aktiviteleri de öncelemeleri gerekmektedir. Sanat bir noktada medeniyet köklerimizden aldığımız ruhu gelecek kuşaklara aktaran en önemli olgudur. Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi sanatsız kalan bir milletin hayat damarlarından biri kopmuştur. Bu ana damar koptuğu zaman toplumların ayakta kalması, yaşaması mümkün değildir. Onun için bu evrensel dili iyi kullanan ülkeler bir noktada kendisini ayakta tutar” ifadelerine yer verdi.
Konuşmaların ardından festivalde korolar performanslarını sergilerken izleyenler de unutulmaz anlar yaşadı. Festival öncesinde Mevlana Eğitim, Kültür ve Yaşam Kampüsü Müzik Okulu’nu ziyaret eden saz ve ses sanatçılarının eğitime, sanata ve kültüre yaptığı katkılardan dolayı Canik Belediyesi’ne teşekkür etti.
 

Son Güncelleme: 07.06.2016 13:00
Anahtar Kelimeler:
SanatEtkinlikKoroFestival
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.