banner388

Raylı sistem uzatılacak

Hafif raylı sistem (tramvay) hattının Taflan ve havalimanı yönlerine 'elektrikli lastik tekerlekli troleybüsler' ile uzatılacak. Ayrıca, raylı sistem hattına 4 yeni tramvay daha alınacak.

Raylı sistem uzatılacak

Hafif raylı sistem (tramvay) hattının Taflan ve havalimanı yönlerine 'elektrikli lastik tekerlekli troleybüsler' ile uzatılacak. Ayrıca, raylı sistem hattına 4 yeni tramvay daha alınacak.

04 Ekim 2020 Pazar 10:04
Raylı sistem uzatılacak

Mevcut tramvay hattının Taflan ve havalimanına kadar uzatılamayacağını ifade eden Başkan Mustafa Demir, "Tramvayların kapasitesi belli. Bizim 6 dakikada bir geçen tramvayın süresini 4 dakikaya kadar indirdik. Daha da indirilmesi durumunda tramvay ile kesişen tüm yolların diğer ulaşımları durur" dedi.


Mevcut raylı sistem hattının günlük 100-120 bin civarında yolcu taşıma kapasitesinin olduğunu söyleyen Demir, "Bunun üzerindeki vatandaşları tramvay değil, o hatlara yeni toplu taşıma araçları alarak rahatlatacak master planımızı hazırladık. Ne yapacağımızı biliyoruz. Tramvayı mevcut hali ile uzatmayacağız. Elektrikli lastik tekerlekli troleybüs sistemi ile uzatacağız. Bunu havalimanı ve Taflan’a kadar uzatacağız. Şu anda yolcu sayımlarını yapıyoruz. Raylı sisteme aktarma yaparak Tekkeköy’den havalimanına ve Üniversite İstasyonundan Taflan’a kadar taşıma yapacağız. Yeni bir hat açmayarak mevcut karayolu üzerinden olacak. Elektrikli lastik tekerlekli troleybüs sistemi buralarda hizmet verecek. Troleybüsün işletme maliyeti çok düşük. Yolcu taşıma kapasitesi de raylı sistemden daha yüksek” diye konuştu.


 

"TRAMWAY SAYIMIZ 32'YE ÇIKACAK"


Tramvay hattının 32’den fazla treni kaldırmayacağını söyleyen Başkan Mustafa Demir, “Mevcut hatta yeni trenler alınabilir. 4 tane daha tren almayı planlıyoruz. Tramvay hattı üzerindeki tren sayımız böylece 32’ye çıkacak. Ama sayının daha fazlasını da hat kaldırmıyor. Daha fazla treni hatta koyduğunuzda başka bir şey oluyor. 2 dakikada bir raylı sistem geçtiğini düşündüğünüzde durması, kalkması tüm o raylı sistemi kesen karayolu ulaşımını felç edersiniz” şeklinde konuştu.

 

Anahtar Kelimeler:
Samsuntramway
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
ONUR 2020-10-04 11:37:57

Samsun ile ilgili hiç bir şeye dokunmayın bence siz görev süreniz tamamlansın maaşınızı alın ve gidin..

Avatar
Riza 2020-10-04 13:19:36

Taflandan iki saate anca samsuna gidilir bu sistemle. Ulaşımda minübus dolmuş hat sistemi devre dışı olmalı hızlı etkin toplu taşıma olmali. Eşe dosta ihale için yol köprü olmamalı hedef

Avatar
Osman 2020-10-04 21:16:24

Troleybüsün işletme maliyeti çok düşük. Yolcu taşıma kapasitesi de raylı sistemden daha yüksek” diye konuştu.madem boyleydi neden bastan bu sistem yapilmadi komple

Avatar
Orhan 2020-10-04 17:49:02

Ne oldu secimden önce bol keseden atıyordum Atakum ismet imönü caddesinde yerin altına alınacaktır hemen kıvırmaya başladın nasıl olsa koltuk beş seneligine karanti nasıl olsa sevmenin eski vaadler umurunda deyil Bakanlıgı döneminde Yusuf Ziya ın ilk AKP adaylık sürecinde partinin tersane getirecekti iz 15 bin kişiyi istihdam saglacaktınız daha secime kadar söz verip daha neleri yapmayacagınız

Avatar
samsunlu 2020-10-04 20:25:10

canikte oturuyırum ve tramvaya binmek için ring hattı istiyorum. belediyeevleri dışında canikliler tramvaya ulaşamıyor

Avatar
canikli 2020-10-04 21:53:31

Saçma saçma işlerle uğraşmayın.En işlek yerde kullanılıyor.Harici uzatmalarda ve ilavelerde zarar edecek ve bilet ücretlerine zam yansıyacak.Kesinlikle uzatılmasın.

Avatar
Vizyonsuz başkan 2020-10-04 12:59:48

Şaka mı? Türkiyede ki troleybüs geçmişine bir baksın 2020 yılında ne troleybüsü boş yatırımları bıraksın hiç uzatmasın daha iyi böyle vizyonsuzluk görmedim.

Avatar
Trabzonspor 2020-10-04 16:17:50

onur helalin var...sana katılıyorum