banner388

Ramazan Öncesi Denetimler Sıklaştı

Samsun Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ekipleri, yaklaşan Ramazan ayı öncesinde gıda denetimlerini sıklaştırdı.

Ramazan Öncesi Denetimler Sıklaştı

Samsun Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ekipleri, yaklaşan Ramazan ayı öncesinde gıda denetimlerini sıklaştırdı.

03 Haziran 2016 Cuma 17:53
Ramazan Öncesi Denetimler Sıklaştı

Samsun Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın talimatı doğrultusunda tüm Türkiye’de olduğu gibi Samsun’da da harekete geçen İl ve İlçe Müdürlüğü ekipleri gıda kontrollerini arttırdı. Samsun Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Vekili Nail Kırmacı ve Gıda ve Yem Şube Müdürü Semra Gülten’in katılımları ile Ramazan öncesi birçok denetim gerçekleşti. Çalışmalar kapsamında gıda denetim ekipleri toplamda 335 işletmeyi denetlediler.
Denetimler hakkında bilgiler veren Kırmacı, “Ramazan ayı boyunca tüketiminde artış olan pastacılık ürünleri, şekerleme ve şuruplu tatlılar, et ve et ürünleri gibi temel gıda maddelerine yönelik sağlıklı üretimin gerçekleşmesi, mevzuata uygun gıdanın satışa sunulması amacıyla denetimler yapılmıştır. Yaklaşmakta olan Ramazan ayının hemen öncesinde yapılan ve Ramazan ayı boyunca da 150’nin üzerindeki gıda denetçileri ile yapılacak olan gıda denetimleri; iş yerinin özelliğine göre alması gereken belge, iş yerinin asgari teknik ve hijyenik şartları, üretim yerlerinin üretim şartları, ürünlerin vasıfları, etiket bilgileri, saklama koşulları, gerekli hallerde numune alınması doğrultusunda devam edecektir. Gerekli koşulları oluşturmayan tüm işletmeler hakkında yasal yaptırımlar konusunda taviz verilmeyecektir” açıklamasında bulundu.
 

Son Güncelleme: 04.06.2016 14:35
Anahtar Kelimeler:
DenetimRamazanGıda
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.