banner388

Parktek Müdürü Net Konuştu: Parktek Yasal

Parktek Genel Müdürü Ömer Gürcan, yaptığı basın açıklamasında, “PARKTEK borcuna itiraz eden vatandaşlara, itirazın iptali davası açmaktadır. Dava sonucunda vatandaşlara, itirazın iptali davası açmaktadır. Dava sonucunda vatandaş en az borcun 2 katını ödemek zorunda kalacaktır” dedi.

Parktek Müdürü Net Konuştu: Parktek Yasal

Parktek Genel Müdürü Ömer Gürcan, yaptığı basın açıklamasında, “PARKTEK borcuna itiraz eden vatandaşlara, itirazın iptali davası açmaktadır. Dava sonucunda vatandaşlara, itirazın iptali davası açmaktadır. Dava sonucunda vatandaş en az borcun 2 katını ödemek zorunda kalacaktır” dedi.

18 Nisan 2018 Çarşamba 14:10

Samsun haber – Yaptığı basın açıklamasında konuşan Parktek Genel Müdürü Ömer Gürcan, Parktek’in yasal olduğunu belirtti. Müdür Gürcan, “Yüksek Mahkeme oybirliği ile kesin olarak son sözünü söyledi. ‘Vatandaşlar, PARKTEK otopark borçlarından sorumludur’ dedi. PARKTEK hakkında Danıştay tarafından uygulamanın yasal olduğuna dair karar verilmesine, Yerel Mahkemelerde kazanılan davalara rağmen sürekli Parktek’in yasallığı tartışıldı. Son olarak Samsun Bölge Adliye Mahkemesi 3. Hukuk Dairesi’nce verilen kararla tüm tartışmalara son verildi” şeklinde konuştu.

“Son noktayı koydu”

Uygulamanın yasal olduğundan bahseden Müdür Gürcan, “1.Asliye Hukuk Mahkemesi’nde görülen davada, davacı Parktek’e ödemiş olduğu 4.432,00-TL’nin yasal faizi ile birlikte iadesini talep etti. Yerel Mahkeme tarafından park ücreti alınmasının yerinde olduğu, yasaya aykırı bir yön bulunmadığı gerekçesiyle davacının davasının reddine karar verildi. Ve üst mercii Samsun Bölge Adliye Mahkemesi de Parktek’in yasal mevzuat hükümlerine göre faaliyet gösterdiği, ücretlerin ukome kararlarına göre alındığı, iş bu sebeple davacının istifade ettiği otopark alanından kaynaklanan otopark ücretinden sorumlu olduğunu söyleyerek oybirliği ile kesin olmak üzere verilen kararla tüm tartışmalardan sonra son noktayı koydu” şeklinde ifade etti.

2 katını ödemek zorunda kalacaktır”

Dava sonunda vatandaşın ücretin 2 katı ödediğini söyleyen Gürcan, “Tüm bu kararla PARKTEK borcuna itiraz eden vatandaşlara, itirazın iptali davası açmaktadır. Dava sonucunda vatandaşlara, itirazın iptali davası açmaktadır. Dava sonucunda vatandaş en az borcun 2 katını ödemek zorunda kalacaktır” diye konuştu.

“Vatandaşlara icra takibi açılmaktadır”

İcra takiplerine itiraz ederek borçtan kurtulduklarını zannediyorlar diyen Gürcan, “PARKTEK tarafından otopark borçlarını ödemeyen vatandaşlara icra takibi açılmaktadır. Borçlu vatandaşların bir kısmı büyük bir yanılgı veya yanlış yönlendirmelerle icra takiplerine itiraz ederek borçtan kurtulduklarını zannetmektedir. Ancak, PARKTEK tarafından itiraz eden borçlulara itirazın iptali davası açılmış ve Yüksek Mahkeme’den gelen karardan sonra davalar hızla açılmaya devam etmektedir. Davalar neticesinde borçlu vatandaşlar yargılama masrafları, avukatlık ücreti ve %20 icra inkar tazminatı da eklenerek en az borçlarının 2 katını ödemek durumunda kalacaktır” şeklinde konuştu.

Haber: Müberra TAŞÇI Kameraman: Oğuzhan YÜKSEL

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Çoban 2018-04-18 16:57:36

Göz boyama bunlar, kaç tane itirazın iptali davasını kazanmışlar emsal göstersinler o halde. Bilmem kaç yıl önce yanlış mahkemeye açılan davada bir defa dava reddedildi diye yasal oldu oluyor vay arkadaş. Sen hem otopark ücreti diyosun hem de benim arabam çizlince sorumluluk kabul etmem diyosun, o zaman sen ya değnekçisin ya dolandırıcı!

Avatar
mert 2018-04-18 15:28:20

devlet vatandaşa sahip çıkması gereken, varlık sebebi bu olan bir yapı olsa da maalesef mevcut hükümet bunu yozlaştırdı. devlet artık vatandaşını sömüren onun sırtından geçinmeye çalışan ve vatandaşı her konuda zorda bırakan bir hale geldi.

Avatar
!!! 2018-04-18 17:11:55

Peki bu sistem böyleyse para verdigimiz hâlde arabamiza o ücretli otoparkta vurup kacandan nasil zararımızı karsilicaniz arabayı park ettik paramızida verdik ee sizde otopark paranızı aldınız sonra hani bizim zararımız o nolcak

Avatar
faruk 2018-04-18 17:29:56

Allah belanizi versin haram zıkkım olsun

Avatar
Önemi yok 2018-04-18 19:23:05

Mesele vatandaşı soymaksa üstünüze yok vesselam... Bunun hesabı gün gelir sandıkta görülür.

Avatar
Sezer akman 2018-04-18 19:48:50

Devlet büyüklerimiz bizden oy beklecek demi çok beklersiniz bu park paralarından kazanç elde ettiğini sannediyor lar acaba bu halk bu paraları öderken helal ediyormu ve çoluk çoğunun boğazından nasıl geçecek

Avatar
Adalet 2018-04-18 23:53:15

Peki ben 15 dakika park etmek istiyorum. Neden 1 saatlik ödeme yapiyorum ? 5 dakika durmaya musade etmiyorlar guzel 5 dakikalik bilet neden kesmiyorlar ? Vatandasa firsatcilik yapmayin. Uygulama yapiyorsaniz herseyi mantikli olsun.

Avatar
DAVUT KARA 2018-04-19 08:55:46

SAMSUN BÜYÜK ŞEHİR BELEDİYE YÖNEETİCİLERİNİ OTOPARK KONUSUNDA ANKARA BÜYÜK ŞEHİR BELEDİYE BAŞKANINI ÖRNEK ALMALARINI BEKLİYORUM