banner388

OMÜ Öğrencilerinden Huzurevi Ziyareti

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Tıp Fakültesi öğrencileri Samsun Büyükşehir Belediyesi Huzurevi'ne ziyaret düzenlediler.

OMÜ Öğrencilerinden Huzurevi Ziyareti

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Tıp Fakültesi öğrencileri Samsun Büyükşehir Belediyesi Huzurevi'ne ziyaret düzenlediler.

16 Aralık 2016 Cuma 10:21
OMÜ Öğrencilerinden Huzurevi Ziyareti

Ondokuzmayıs Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu Sağlık Bakım Hizmetleri Bölümü Öğretim Görevlisi Mükerrem Kabataş Yıldız önderliğinde dönem 3 öğrencileri huzurevinde kalmakta olan yaşlıları ziyaret etti. Öğretim Görevlisi Kabataş Yıldız, eğitimlerinin amacının yaşlılığa özgü fiziksel ve ruhsal sağlık sorunlarının bu sorunlara yönelik koruyucu ve rehabilite edici sağlık hizmetlerinin öğrenilmesi olduğunu belirtti. Bu kapsamda huzurevinde sosyal hizmetler uzmanından bilgi alan öğrenciler daha sonra huzurevinde yaşama bizzat tanıklık ettiler.

Öğrenciler tanıdık yüzlerle karşılaştı
Huzurevi Müdürü Mümin Tan ile görüşen Kabataş Yıldız, güzel bir mekanda yaşlılarımıza sevgiyle hizmet eden yöneticilere kendilerine verdikleri destekten dolayı teşekkür etti. Bu kapsamda yaşlılık dönemine ait sorunların bizzat yaşlılarla iletişim halinde öğrenilmesinin önemine vurgu yapan Kabataş Yıldız, ziyaret sonrası öğrencilerin çok duygulu dolu ve olumlu izlenimler edindiğini belirtti. Ziyarette çok ilginç rastlantılarda yaşandı. Öğrencilerin yaşlılarla sohbet sırasında tanıdık yüzlerle karşılaşması duygu patlamalarına yol açtı.
Geriatri blok dersi kapsamında yaşlıları tek tek dolaşan öğrenciler yaşlılarla yakından ilgilendiler. Huzurevi sakinlerinin duygu ve düşüncelerinin dinleyen öğrenciler, zaman zaman duygulu anlar da yaşadılar. Geriatri için önemli tecrübeler edindiklerini ifade eden öğrenciler, ziyaretin meslek hayatlarına olumlu katkı sunacaklarını söylediler.
 

Son Güncelleme: 17.12.2016 15:50
Anahtar Kelimeler:
OmüHuzurevi
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.