banner388

OMÜ'de İngilizce Altyapı Geliştirme Projesi

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Öğretim Üyelerinin İngilizceye Dayalı Araştırma Altyapılarının Geliştirilmesi Projesi Tamamlandı

OMÜ'de İngilizce Altyapı Geliştirme Projesi

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Öğretim Üyelerinin İngilizceye Dayalı Araştırma Altyapılarının Geliştirilmesi Projesi Tamamlandı

17 Mayıs 2016 Salı 16:26
OMÜ'de İngilizce Altyapı Geliştirme Projesi

Yürütücülüğünde OMÜ Sürekli Eğitim Merkezi (OMÜSEM) Müdürü olan Prof.Dr. Canan Kazak’ın yaptığı Nisan 2013 yılında başlayan “OMÜ Öğretim Üyelerinin İngilizceye Dayalı Araştırma Altyapılarının Geliştirilmesi” adlı 1907 Kodlu BAP Projesi başarıyla sonuçlandı.
Proje genelinde, OMÜ öğretim üyelerinin İngilizce konuşma ve anlama becerilerinin geliştirilmesi amacı ile 16 profesör, 37 doçent ve 64 yardımcı doçent olmak üzere toplam 117 öğretim üyesi; yurt dışına dil eğitimi almak üzere gönderildi. İngiltere, Malta, Kanada, Amerika Birleşik Devletleri ve İrlanda Cumhuriyeti gibi ülkelerdeki eğitim kuruluşlarından dil eğitimi almış olan öğretim üyelerinin 4-6 hafta süresince aktif olarak İngilizcelerinin geliştirilmesi sağlandı.
Prof. Dr. Kazak, günümüz eğitim sisteminde öğretim üyelerinin İngilizceyi akıcı ve anlaşılır biçimde konuşmaları , yurt dışı veya yurt içindeki uluslararası bilimsel etkinliklerde daha çok yer almaları, OMÜ’nün Türkiye’deki ve dünyadaki sıralamasının belirlenmesinde etkili olan uluslararası eser sayısının artmasının önemli olduğunu ifade ederek bu hedefi doğrultusunda 2013 yıl sonu itibariyle 27; 2014 sonu itibariyle 26, 2015 sonu itibariyle 50 ve 2016 sonu itibariyle 14 tane öğretim üyesinin bu projeden yararlandıklarını belirtti.

Son Güncelleme: 09.06.2016 13:49
Anahtar Kelimeler:
EğitimProjeIngilizce
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.