banner388
banner390
banner410
banner408

OKE'den santral açıklaması

Samsun'un Çarşamba Ovası'na biyokütle enerji satnralini kuran Oltan Köleoğlu Enerji (OKE) açıklamada bulundu.

banner269

OKE'den santral açıklaması

Samsun'un Çarşamba Ovası'na biyokütle enerji satnralini kuran Oltan Köleoğlu Enerji (OKE) açıklamada bulundu.

11 Ekim 2019 Cuma 12:26
OKE'den santral açıklaması

OKE’den yapılan açıklamada, başta Avrupa Birliği ülkelerinde olmak üzere ulusal biyokütle eylem planları yapılarak uygulamaya konulurken, iklim değişikliği ile mücadelede Kyoto Protokolü ve Paris Anlaşması çerçevesinde karbon salınımını azaltmak için dünya devletleri taahhütleri hatırlatılarak “Türkiye’de bu konuda tüm dünyadaki uygulamalara paralel olarak yenilenebilir enerji yatırımlarını desteklemektedir. Tüm dünyada çevresel kaygılarla istisnasız desteklenen biyokütle enerjisi çevre dostudur. Çünkü biyokütle büyürken atmosferden CO2 emer ve bünyesine alır. Biyokütlede depolanan karbona biyojenik karbon denir. Bitkiler çürüdüğünde bu karbon tekrar açığa çıkar ve atmosfere verilir. İşte bu biyokütle atıklarının enerji üretmede kullanılması durumunda zaten atmosferden alınan CO2 tekrar atmosfere verildiği için atmosferde CO2 artışına sebep olmaz. Halbuki fosil yakıtlar yakıldığında atmosfere fazladan CO2 verildiği için atmosferdeki CO2 miktarı artmaktadır. Bu bilgilerden de anlaşılacağı gibi biyokütle fosil yakıtlar yerine kullanıldığında, oluşacak CO2 artışının önüne geçecek ve iklim değişikliğiyle mücadelede önemli bir rol oynayacaktır” ifadelerine yer verildi.

Samsun Çarşamba’da kurulacak santral ile yıllık 150 bin ton üzerinde CO2 salınımının önüne geçilmiş olunacağı, böylece de iklim değişikli ile mücadeleye katkıda bulunulacağı ifade edilen açıklamada, 2017 verilerine göre dünyadaki biyokütle enerjisi kurulu elektrik üretim kapasitesinin 122 GW iken Türkiye’de bunun sadece 0,63 GW oranında bulunduğu bildirildi.

ABD ve İngiltere'nin yanı sıra Avrupa'da yüzlerce Biyokütle Enerji santrali bulunduğu, Avrupa'da tarımsal atık kullanımından dolayı biyokütle enerji santrallerinin çiftçiler tarafından desteklendiği belirtilen açıklamada, Türkiye'de ise Çorum’un Mecitözü ilçesinde 2018 yılı başında üretime geçen enerji santrali örnek gösterilerek, konuya sağlam bilgilere dayalı olarak duyarlılığı bulunan herkesin tesisi ziyaret edebileceği bildirildi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Bayar 2019-10-11 15:30:43

Arkadasim size santral yapmayin diyen yok lakin gelip tarimsal sit alaninin ortasina da kuramazsin. Fakat tam olarak suc sende sayilmaz sana göz yumup avantayi cebine koyan siyasilerde. Allah topunuzun cezasini versin en kisa zamanda...

Avatar
samsunlu 2019-10-11 15:16:44

ne kadar çevreye zarar vermiyor dersen de çarşamba ovasına,tarım alanlarına yerleşim yapılmamalı,hele fabrika hiç olmaz.gerçi bürokrasi bu işe olur verdi.geçmiş olsun.çarşamba ovası bitmiştir.10 yıl sonra anlatırlar buralar 1.sınıf tarım alanıydı diye

Avatar
mert 2019-10-11 13:38:23

Gidin trabzona yapın kardeşim. tabi sıkıyorsa.

Avatar
Kara 2019-10-11 22:55:19

Tabi bu kurulacak fabrikanın yerini ayarlayan, teşvik edenler kredi kullandırıp avantasını yiyenler oldukça samsun herzaman geriye gidecek.
Yeni bir soluk lazım samsuna . Buda avantacılarla olacak iş değil.

Avatar
Carsamba 2019-10-12 23:51:48

Ne kadar çok süslersen susle, turkiyeyi tum dunyayla kiyaslasanda, kitabi tersten okusanda sizde biliyorsunuzki o bolgeye ve insanina kotuluk ediyorsunuz para ugruna. Gelin villanizida santralin yanina yapin orda yasayin. Dilerim ilahi adalet tecelli eder.