banner388

Öğrenciler Bakım Evi Sakinleri İle Bir araya Geldi

Atakum Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri, “Değerler Eğitimi” kapsamında Özel Tekkeköy Bakım Merkezi’ni ziyaret etti.

Öğrenciler Bakım Evi Sakinleri İle Bir araya Geldi

Atakum Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri, “Değerler Eğitimi” kapsamında Özel Tekkeköy Bakım Merkezi’ni ziyaret etti.

03 Haziran 2016 Cuma 11:07
Öğrenciler Bakım Evi Sakinleri İle Bir araya Geldi

Engelli, bakıma muhtaç, ve yaşlı insanlarla, bir araya gelen öğrenciler, Bakım Merkezi Müdiresi Psikolog Zinet Akbulut’tan merkez hakkında bilgi aldı. Psikolog Zinet Akbulut, bu tarz ziyaretlerin çocukların hayatında farkındalık ve duyarlılık oluşturma açısından çok önemli olduğunu belirterek, öğrencilere ziyaretinden dolayı teşekkür etti. Biyoloji Öğretmeni Hüseyin Deniz rehberliğinde bakım evini ziyaret eden öğrenciler, Rehabilitasyon Merkezi’ndeki engelli ve bakıma muhtaç hastalarla futbol oynadı, resim yaptı ve sohbet etti. Bakım merkezindeki hastalara ayrıca ikramlarda bulunan öğrenciler, bakım evi sakinleriyle tek tek sohbet ederek, dertlerine sıkıntılarına ortak oldular.

ÖĞRENCİLER ZİYARET SONRASI DÜŞÜNCELERİNİ AKTARDI

Bakım Merkezi ziyaretini koordine eden Biyoloji Öğretmeni Hüseyin Deniz, “Hem eğitimci hemde veliler olarak çocuklarımızın bütün isteklerini yerine getirmeye çalışıyoruz. Çocuklarımız, hayatı toz pembe görüyorlar. Onların yaşadığı hayat dışında neler oluyor, insanlar ne sıkıntılar yaşıyor bilmeleri gerekiyor. Bu nedenlerden dolayı bakım merkezinin ziyaretinin yapılması gerektiğini düşündüm. Bu ziyaret vesilesiyle yaşadığımız imtihan dünyasında yavrularımıza farklı bir pencere açalım istedik. İnşallah hayırlara vesile olur” dedi.
Tekkeköy Bakım Evi ve Rehabilitasyon Merkezi’ni ziyaret eden 10 / F sınıfı öğrencileri, düşüncelerini aktardı.
Ahmet Emin Albayrak, “Bizim ziyaretimiz onlara moral verdi. Bakımevinde olmasına çok şaşırdığım insanlar vardı. Mesela, Mimar Sinan Üniversite’sinde mimarlık okumuş genç bir ağabey vardı. ‘Neden buradasın’ diye sorduğumda, ‘derslerimi kafaya çok fazla taktım bunalıma girerek hastalandım’ dedi. Herkesin ziyaret etmesi gereken bir yer. Hayat tozpembe değil. Maksimum 60-100 yaş arası yaşacağız. Hayatı iyi değerlendirmemiz lazım” diye konuştu.
Fatih Baydar, “Herkes haline şükür etmeli. Rehabilitasyon merkezindeki insanların sıkıntılarını görmeden kendi sıkıntılarımıza pay biçmemeliyiz” şeklinde konuştu.
Mehmet Akif Kökten ise, “Orada çok yetenekli insanlar var, Almanya’da alt yapıda forvet oynayan bir ağabeyimiz vardı, mükemmel resim yapan bir amcamız vardı. Türkiye de yarışma yapılmalı. Yeteneklerini göstermeli ve normal insanların arasına katılmalılar” ifadelerini kullandı.
 

Son Güncelleme: 06.06.2016 10:20
Anahtar Kelimeler:
öğrenciEğitimBakım Evi
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.