banner388

MÜSİAD Başkanı Haluk Tan'dan çarpıcı açıklamalar

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Samsun Şubesi Başkanı Haluk Tan, Samsunhaber.com'u ziyaret etti.

MÜSİAD Başkanı Haluk Tan'dan çarpıcı açıklamalar

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Samsun Şubesi Başkanı Haluk Tan, Samsunhaber.com'u ziyaret etti.

18 Kasım 2017 Cumartesi 12:47

Samsun haber - Samsunhaber.com'un çalışma ofisini gezen ve Genel Yayın Yönetmenimiz Erdal Şencan ile bir süre sohbet eden Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Samsun Şubesi Başkanı Haluk Tan, daha sonra moderatörlüğünü haber müdürümüz Nevin Aydoğan'ın yaptığı programda Samsun ekonomisinden, eğitim sistemimize, Samsunspor'un son durumuna kadar birçok konuda açıklamalarda bulundu.


Bir sivil toplum kuruluşu olarak Samsun'da gördükleri eksiklikleri, hataları paylaşmak zorunda olduklarını belirten Tan, Samsun'da şu anda elde imkan varken daha fazla yerleşim hatası yapılmaması adına gördüklerimizi söylemek zorundayız dedi. Tan, yeni yapılan Samsun Emniyet Müdürlüğünün, SGK binasının, stadın yerleşim yerini eleştirerek, özellikle de Atakum bölgesinde trafik sorununun oluştuğunu belirtti. 


Tan, günümüzde malesef üniversite mezunu olmanın bir etiket kabul edildiğini, bu etiketle kişiye toplumda bir değer biçildiğini belirterek, " Eğitim tabiki önemli. Fakat teknik liselerin kaldırıldığı bir dönemde herkesin üniversite mezunu olmasının getirdiği atmosferde üniversite mezunları asgari ücretle dahi iş bulamazken bugün sanayide sanayicinin kaynakçıya üniversite mezununun aldığı ücretin 2-3 katını vermeye hazır olduğunu görüyoruz. Demek ki eğitim sistemimizin zaman içersinde öngördüğü planlar boşa çıktı. Dolayısıyla bazı şeyleri yeniden planlamak gerekir." dedi.


 

Son Güncelleme: 20.11.2017 09:17
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.