banner388
banner390
banner410
banner408

Mülteci Sorunu ve Göç Krizi Sempozyumu

Samsun’da "Mülteci ve Göç Krizi ile Hukuki Çözüm Yolları Sempozyumu" düzenlendi.

banner269

Mülteci Sorunu ve Göç Krizi Sempozyumu

Samsun’da "Mülteci ve Göç Krizi ile Hukuki Çözüm Yolları Sempozyumu" düzenlendi.

20 Mayıs 2016 Cuma 15:56
Mülteci Sorunu ve Göç Krizi Sempozyumu

Samsun Baro Başkanlığı’nın Mülteci ve Göç Krizi ile Hukuki Çözüm Yolları Sempozyumu, Samsun Adliye Sarayı Savcı İsa Fidan Konferans Salonu’nda başladı. Sempozyuma Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Türkiye Barolar Birliği Genel Sekreteri Av. Güneş Gürseler, Uluslararası Avukatlar Birliği Başkanı Jean-Marie Burguburu, İstanbul Barosu Dış ilişkiler Merkezi Başkanı Av. Metin Uracin, Samsun Adalet Komisyonu Başkanı Kemal Alver, Samsun Baro Başkanı Kerami Gürbüz, baro başkanları, çok sayıda bilim adamı ve hukukçu katıldı.
Sempozyum hakkında açıklamalarda bulunan Samsun Baro Başkanı Av. Kerami Gürbüz, sempozyumun Samsun Barosu’nun uzun yıllar sonra düzenlediği ilk uluslararası sempozyum olduğunu ifade etti.
 
HUKUKİ ÇÖZÜM GEREKİYOR

Sempozyumda katılımcılara seslenen Başkan Yılmaz, mültecilerin haklarının sürdürülmesi için hukuki önlemlerin yeteri kadar alınmamış olmasının büyük eksiklik olduğunu söyledi. Sempozyumun açılışında konuşma yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, her göç olayının büyük trajedilerle birlikte gerçekleştiğini belirtti. Uluslararası göç ve mültecilere yönelik hukuki çözümlerin çok önemli bir konu olduğunu vurgulayan Başkan Yılmaz, “İnsanlık tarihi boyunca devam eden, insanların semavi afetler, savaşlar, ekonomik nedenler dolayısıyla göç etmek zorunda kaldıklarında karşılaştıkları sorunların insanlık suçu haline dönüşmemesi için onların insani haklarının sürdürülmesi ve devam ettirilmesi için alınması gereken hukuki çözümlerin yeteri kadar alınmamış olması büyük eksiklik” şeklinde konuştu.
Türkiye’nin mülteci ve göç olayına en fazla tanık olan bir coğrafya olduğunun altını çizen Başkan Yılmaz, “Samsun nüfusunun yüzde 50’ye yakını bu topraklara göçle gelmiştir. Bu zorunlu bir göç olmayabilir. Ama her göç bana göre içinde trajediler taşır. İlla savaş, semavi afet olmasa bile insanın doğup büyüdüğü coğrafyadan başka ülkelere göç etmek zorunda kalması, beraberinde bir sürü sosyal ekonomik sorunları beraberinde getirir. Ben de göç etmiş bir ailenin çocuğuyum. Şu anda göç yaşayanların müthiş hikayeleri vardır diye düşünüyorum. Mülteci oyalının tüm detayları bu sempozyumda ele alınacak. Böyle bir toplantıyı organize etmekte emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.
12 yabancı, 10 yerli konuşmacının katıldığı sempozyum 21 Mayıs’ta sona erecek.
 

Son Güncelleme: 20.05.2016 15:57
Anahtar Kelimeler:
MülteciGöçBelediyeKriz
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.