banner388

Meteoroloji Uyardı

10. Bölge Müdürlüğü Meteoroloji uzmanları, hafta sonu Samsun, Tokat, Ordu ve Amasya illeri için kuvvetli yağış uyarısında bulundu.

Meteoroloji Uyardı

10. Bölge Müdürlüğü Meteoroloji uzmanları, hafta sonu Samsun, Tokat, Ordu ve Amasya illeri için kuvvetli yağış uyarısında bulundu.

27 Mayıs 2016 Cuma 17:53
Meteoroloji Uyardı

10. Bölge Müdürlüğü Meteoroloji uzmanları hafta sonu Cumartesi ve Pazar günü Orta Karadeniz’de etkili olacak kuvvetli yağışlar için vatandaşları uyardı. Meteoroloji uzmanlarının yaptığı yazılı açıklamalarda şu ifadelere yer verildi:
Yaptığımız son meteorolojik değerlendirmelere göre bölgemizde aralıklarla devam eden sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların hafta sonu Cumartesi ve Pazar günü sabah saatlerine kadar Samsun, Tokat, Ordu ve Amasya çevrelerinde kuvvetli olması beklenmektedir. Yağışların özellikle Samsun ve Ordu’da yer yer daha şiddetli (51-100 mm) olacağı tahmin ediliyor. Sıcaklıklarda büyük ölçüde bir değişiklik beklenmezken, rüzgarın kuzey ve batı yönlerden orta kuvvette, yarın kıyı kesimlerde ise yer yer kuvvetli 40-60 km/saat, hızla esmesi ve denizlerde 5-7 kuvvetinde fırtınamsı kuvvette esmesi ve dalga yüksekliğini açıklarda 1.0-1.5 metreye kadar ulaşması beklenmekte. Bu değerlendirmeler ışığında yaşanabilecek her türlü yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (lokal su ve sel baskını, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgar, ulaşımda aksamalar olacağı gibi) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.”
 

Son Güncelleme: 06.06.2016 11:01
Anahtar Kelimeler:
YağışMeteorolojiKuvvetli
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.