banner388

Makine Mühendisleri Odası'ndan Teknik Gezi

Samsun Şubesinin Makina Mühendisleri Odası(MMO) , Ondokuz Mayıs Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü’nde Okuyan Öğrenciler İçin Teknik Gezi Düzenledi

Makine Mühendisleri Odası'ndan Teknik Gezi

Samsun Şubesinin Makina Mühendisleri Odası(MMO) , Ondokuz Mayıs Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü’nde Okuyan Öğrenciler İçin Teknik Gezi Düzenledi

20 Mayıs 2016 Cuma 11:04
Makine Mühendisleri Odası'ndan Teknik Gezi

Makina Mühendisleri Odası Samsun Şubesi’nin gerçekleştirdiği teknik geziye 32 MMO Samsun Şube öğrenci üyesi, OMÜ Mühendislik Fakültesinin Makine Mühendisliğinde Araştırma Görevlisi Onur Yontar, Makina Mühendisleri Odası Samsun Şube Yönetim Kurulu Üyeleri Cevdet Sağlam ve Bekir Akarsu, Teknik Personel Faik Yılmaz ve Basın-Yayın Sorumlusu Onur Düzovalı katıldı.
Fabrikaya düzenlediği ziyaretinde Endüstri Mühendisi Semih Çelikkol ve Metalurji Mühendisi Yusuf Kıran öğrenci üyelere, dökümhane, talaşlı imalat ve Ar-Ge birimi hakkında bilgiler verdi. Fabrikanın ardından KOSGEB Samsun Hizmet Merkezi Müdürlüğü’ne geçildi. KOSGEB Samsun Hizmet Merkezi Müdürü Endüstri Mühendisi Ahmet Dursunoğlu tarafından KOSGEB tanıtımı ve girişimcilik destek programı hakkında bilgi verildikten sonra bir cam fabrikasına geçildi. Endüstri Mühendisi Şahin Taşlı ve Makine Mühendisi Volkan Erdem Bahadır tarafından cam kesim merkezi, cam işleme, cam temperleme, büyük ısı cam tesisi, PVC üretimi, pencere ve kapı üretimi, planlama ve üretim bölümleri hakkında öğrenci üyelere detaylı teknik bilgi aktarıldı.
Makina Mühendisleri Odası Samsun Şube Yönetim Kurulu Başkanı Kadir Gürkan ve Öğrenci Üye Komisyon Başkanı Doğancan Üzüm, öğrencilere üye olanlara Samsun Şube’nin tarihi, bugüne kadar düzenlenmiş olan etkinlikler ve bundan sonra düzenlenecek olan teknik gezilerin, teknik seminerlerin, bilgisayar kursları, deneyimler ve toplantılar hakkında detaylı bilgi aktarımı yaptı.
Teknik geziyle ilgili açıklama yapan MMO Samsun Şube Yönetim Kurulu Başkanı Kadir Gürkan, öğrenci üyelerine yönelik kongre, kurultay, çalıştaylar ve deneyimler toplantılarının yanı sıra teknik geziler yaptıklarını hatırlattı. Düzenlenen teknik geziler ile öğrenci üyelerin teknik donanımlarının arttılırması amacı ile yapılan çalışmalar yürüttüğünü belirten Gürkan, Öğrenci Üye Komisyonundan gelen talep üzerine seminerlerin ve eğitimlerin düzenlendiğini anlattı. Gürkan, 2015 - 2016 eğitim-öğretim yılından şu zamana kadar 200’ün üzerinde öğrenci üye için staj yeri ayarlayarak öğrencilerin teorik bilgilerinin pratik bilgilerle pekiştirilmesine yardımcı olduklarının altını çizdi.
 

Son Güncelleme: 07.06.2016 15:48
Anahtar Kelimeler:
MühendisOmüOdaMakine
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.