banner388
banner390
banner410
banner408

Mahkeme Uyuşturucu Ticaretini Affetmedi

Samsun'da uyuşturucu ticareti suçundan tutuklanan 3 kişi hapis cezasına çarptırılırken, tutuksuz yargılanan 1 kişi ise beraat etti.

banner269

Mahkeme Uyuşturucu Ticaretini Affetmedi

Samsun'da uyuşturucu ticareti suçundan tutuklanan 3 kişi hapis cezasına çarptırılırken, tutuksuz yargılanan 1 kişi ise beraat etti.

27 Mayıs 2016 Cuma 14:33
Mahkeme Uyuşturucu Ticaretini Affetmedi

Samsun Emniyet Müdürlüğü Uyuşturucu İle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri yaklaşık 3 ay önce Atakum ilçesinde E.T'yi (31) yolda yürürken bir miktar bonzai ile yakalanması sonucunda E.T'nin ifadesi doğrultusunda R.A (28), E.K (31) ve E.R.Ü (24) de yakalanması sonucu gözaltına alındı. Polis E.R.Ü'nün evinde yaptığı aramada suç unsuru bulamazken, diğer şahısların evlerinde ise bir miktar bonzai ele geçirildi. Söz konusu şahıslar hakkında Samsun 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde "uyuşturucu ticareti" suçundan dava görüldü. 
Bugün görülmüş olan davanın ise son duruşmasında tutuklu sanıklar E.T , R.A ve E.K ile tutuksuz olan E.R.Ü duruşmada ise hazır bulundu. E.R.Ü , kendisinin uyuşturucu ticareti ile ilgisinin olmadığını belirterek beraatini talep etmesi üzerine E.K , "Uyuşturucu ticareti yapmadım. 2 yaşında çocuğum var. Kimsenin çocuğuna zarar verecek bir şey yapmadım. Cezaevinde tutuklu bulunan süre içinde ders aldım. Tekrar toplumla kazandırılmak istiyorum" söylemesi ile kendini ifade etmeye çalıştı.
E.T , "Ev sahibim polis. Aynı apartmanda oturan polisler var. Polislerin bulunduğu bir yerde uyuşturucu ticareti yapmam mümkün değil. Uyuşturucu kullanıyorum. Canım çekince kullandım. Tutuklu bulunduğum süreyi kurtuluş olarak görüyorum. 3 çocuğum var. Kimsenin çocuklarına zarar vermedim. Tahliyemi ve beraatimi istiyorum" demesi ile düşüncelerini belirtti.
R.A. ise, "Evimde bulunan uyuşturucu kendime ait. İçmek için bulunduruyordum. Kimseye uyuşturucu satmadım. İçinde olduğum durumdan dolayı pişmanım. Topluma yeniden kazandırılmak istiyorum. Tahliyemi ve beraatimi talep ediyorum" şeklinde konuşmasını bitirdi.
Mahkeme heyeti tutuksuz yargılanan E.R.Ü'nün delil yetersizliğinden sonra beraatine karar verilirken, E.K ve R.A 'yı "uyuşturucu ticareti" suçundan ise 12.5 yıl ile hapis cezasına çarptırılıp , E.T 'yi de aynı suçtan ise 6 yıl 3 ay hapse mahkum etti. Her 3 sanığın ile kararla birlikte tutukluluk hallerinin devamına karar verildi.


 
 

Son Güncelleme: 06.06.2016 15:57
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.