banner388

Lösemili oğlu için her şeyini sattı

Çorum'dan Samsun'a lösemili oğlunu tedavi ettirmek için gelen Hülya Canbaz, yaklaşık 4 aydır LÖSAM'ın misafirhanesinde kaldıklarını ve maddi manevi yardım beklediğini söyledi.

Lösemili oğlu için her şeyini sattı

Çorum'dan Samsun'a lösemili oğlunu tedavi ettirmek için gelen Hülya Canbaz, yaklaşık 4 aydır LÖSAM'ın misafirhanesinde kaldıklarını ve maddi manevi yardım beklediğini söyledi.

05 Haziran 2017 Pazartesi 12:00
Lösemili oğlu için her şeyini sattı

Samsun Haber - Çorum’dan Samsun'a lösemi hastası çocuğunun tedavisi için tüm eşyalarını satarak iki çocuğuyla gelen ve 3,5 aydır lösemi derneğinin misafirhanesinde kalan anne, yardım bekliyor.

Yaklaşık bir buçuk sene önce lösemiye yakalanan oğlu Haktan'ın tedavisi için Samsun'a gelen Hülya Canbaz ve iki çocuğunun kalabilecekleri tek yer Lösemili ve Kan Hastalıklı Çocuklar Derneği (LÖSAM).
 

Eşinden ayrılan Canbaz, lösemi hastası oğlunu tedavi ettirmek için Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesine geldi. Maddi durumu kötü olan aile, Çorum'da kirada kaldıkları evdeki her şeylerini satarak Samsun'a gelen aile, LÖSAM'ın misafirhanesinde kalmaya başladı.

4 aydır misafirhanede kalan Hülya Canbaz, 1. sınıfa giden kızını 2 aydır okula gönderemediğini ve yardım beklediklerini söyledi.

MADDİ MANEVİ DESTEK BEKLİYORUM

Hülya Canbaz, "Tedavi için hastaneye gittiğimizde hastanede kalıyoruz, onun dışında buradayız. LÖSAM'ın desteğiyle ayakta kalabiliyorum. Buradan başka gidecek yerim yok. Çorum'daki evi boşaltmak zorunda kaldım. Maddi durumum elvermediği için eşyalarımın bir kısmını sattım, bir kısmını da arkadaşımın evine koydum. Onları da satacağım. Burada ev tutamam çünkü maddi gücüm yok. Tek gelirimiz oğlumun bakım parası. Eşimden şiddetli geçim yüzünden ayrıldık. Yakınlarımız da fazla ilgilenmiyor. Kızım birinci sınıfa gidiyor. Öğretmenleri kırtasiye gereçlerini karşıladılar. Fakat kızım iki aydır okula gidemiyor. Çünkü bırakacak kimsem yok. Hastaneye gidiyoruz onu da yanımda götürmek zorunda kalıyorum. Başımızı sokacak bir ev istiyorum. Büyüklerimizden maddi manevi yardım bekliyorum" dedi.

İLİK BULUNMASINI BEKLİYORUM

Lösemi tedavisi gören ve hayali polis olmak olduğunu söyleyen 8 yaşındaki Haktan Uzun, polis kıyafetlerini üstünden çıkarmıyor. Şehitlere çok üzüldüğünü belirten Haktan, "Allah'ım şehitlerimizin ailelerine yardım etsin. İnşallah o pis teröristler geberir. Allah onları ıslah etsin. İnşallah teröristler yok olur, FETÖ yakalanır biz de sonsuza dek huzura ereriz. Başbakanımıza da Allah yardım etsin, onun için de zor. Cumhurbaşkanımıza Allah sağlık versin, başımızdan eksik etmesin. Şehit ailelerine sabır diliyorum. Onlar üzülmesin şehitler cennette. İsteğim oluyor ama annemin maddi gücü olmadığı için söyleyemiyorum. Asker kıyafetim olmasını isterim. Bana ilik bulunmasını isterim. Ev tutmak istiyoruz ama tutamıyoruz. Bakım parasını versek bu sefer de ne yiyip içeceğiz. Onun için bize bir ev tutulmasını isterim" ifadelerini kullandı.

Anahtar Kelimeler:
SamsunLösemi
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.