banner388

Lojistik Köy sorusuna tepki 

Samsun'un Tekkeköy ilçesinde yapımı devam eden ve tartışmalara neden olan Lojistik Köy Projesi ile ilgili Büyükşehir Belediyesi İl Meclis Toplantı Salonunda Meclis Başkan Vekili Turan Çakır önemli açıklamalarda bulundu.

Lojistik Köy sorusuna tepki 

Samsun'un Tekkeköy ilçesinde yapımı devam eden ve tartışmalara neden olan Lojistik Köy Projesi ile ilgili Büyükşehir Belediyesi İl Meclis Toplantı Salonunda Meclis Başkan Vekili Turan Çakır önemli açıklamalarda bulundu.

12 Ekim 2017 Perşembe 15:23
Lojistik Köy sorusuna tepki 

Samsun Haber - Samsun'da büyük tartışmalara neden olan lojistik köy projesi ile ilgili olarak Samsun Büyükşehir Belediye Meclisi toplantısında gelen bir soruyu cevaplayan Samsun Büyükşehir Belediye Meclis Başkan Vekili Turan Çakır, "1-2 kişi 'bize bu işten bir ekmek çıkar mı' düşüncesinde. Biz bu polemiğin devam etmesini istemiyoruz" dedi. 


Büyükşehir Belediyesi İl Meclis Toplantı Salonunda Meclis Başkan Vekili Turan Çakır başkanlığında Büyükşehir Belediye Meclisi Toplantısı gerçekleşti. 


Tekkeköy'e yapılan "Lojistik Köy Projesi"ne mera arazisi için tepki gösteren vatandaşların neden tepki gösterdiği sorusunu yönelten Samsun Büyükşehir Belediyesi CHP Meclis Üyesi Hatice Sönmez Güneş'e cevap veren Samsun Büyükşehir Belediye Meclis Başkan Vekili Turan Çakır, "Vatandaşların itirazı noktasında oradaki bir ya da iki kişi belki siyaseten belki ekonomik anlamda 'bize bu işten bir ekmek çıkar mı' düşüncesinde" şeklinde cevap verdi.



POLEMİĞİN DEVAM ETMESİNİ İSTEMİYORUZ

Lojistik Köy Projesi'ne 3 yıl önce başlandığını dile getiren Turan Çakır, "Ek hibelerle birlikte yaklaşık 50 milyon euroyu bulan Avrupa Birliği hibe desteğiyle yapılan bir projesi. Önümüzdeki Ocak ayına kadar hizmete girmesini bekliyoruz. Tekkeköy'de Aşağıçinik dediğimiz yerde yapılıyor. Yapıldığı arazinin bir bölümü mera arazisiydi. Orada birkaç vatandaşımız, aslında bir elin parmaklarını geçmeyecek sayıda vatandaşımızın buna itirazı var. Bunu mahkemeye taşıdılar. Mahkemede inşaatın devam etmesini engellemeyecek kararlar alındı. İtiraz eden vatandaşlar orasının mera olarak kalması için itiraz ediyorlar. Fakat bu Samsun'un büyük bir projesi. Yüzde 95'i bitmiş durumda. Türkiye'deki 4. ya da 5. Lojistik Köy Projesi bu. Devlet Demir Yolları da oraya demir yolu hattı çekecek. Vatandaşların itirazı noktası oradaki bir ya da iki kişi belki siyaseten belki ekonomik anlamda ‘bize bu işten bir ekmek çıkar mı' düşüncesinde. Biz bu polemiğin devam etmesini istemiyoruz. Bir an önce oranın hizmete geçmesini istiyoruz" ifadelerini kullandı. 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
qwerty 2017-10-12 15:46:08

bence de doğru diyor. orası yıllardır boş duruyor. orada tarım marım bişey görmedim. samsunun işe aşa ihtiyacı var. lojistik köy samsun için çok önemli. mera isteyen havzaya amasyaya gidecek.

Misafir Avatar
çinikli 2017-10-12 17:57:28 @qwerty

!! konusan kişilerin ne amac güttüğünü bilemem ama orda insanların arazilerine el konulmakta verimli kanal kenarında olan arazisi alınıp uzak yerlerde kendilerine toprak verilmekte.
Bilmiyorum yaşı tutanlar varsa bu tavır enson kirazlık tarım arazısınde uygulandı orası kumdu verimli topraktı şimdiki durumunu görebilirsiniz.
yapılan işe itirazm yok gidip neden corak arazıde yapılmıyor bu işler
he merada tarım yok zaten orada yasayanların kac yüz tane hayvanı otluyor ordan biliyonmu pek sanmıyorum.
yeşil alanlar kalmıyor bitiyor farkında mısınız ?

Beğenmedim! (0)