banner388

Körfez Ülkelerinden Samsun'a Ziyaret

Karadeniz Bölgesi’nin Turizm Cenneti Samsun’a Körfez Ülkelerinin İlgisi Giderek Artıyor

Körfez Ülkelerinden Samsun'a Ziyaret

Karadeniz Bölgesi’nin Turizm Cenneti Samsun’a Körfez Ülkelerinin İlgisi Giderek Artıyor

18 Mayıs 2016 Çarşamba 12:20
Körfez Ülkelerinden Samsun'a Ziyaret

Samsun Büyükşehir Belediyesi’ndeki Körfez ülkelerinde yapılan tanıtım ziyaretleri ve ilçelerde yaptığı turizm alt yapı çalışmalarının sonucunda meyvelerini vermeye devam ediyor. Son 2 yılda İslam coğrafyasının çeşitli ülkelerinden kente gelen Arap ziyaretçi sayısı ise 1000 i geçerken, ilgi ise her geçen gün artışta.
Samsun’un doğal, kültürel, tarihi ve turistik mekanlarını gezmesi ile yatırım ve işbirliği fırsatlarından yararlanmak isteyen Körfez ülkeleri ise, gelmiş olan iş adamları Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliği ile bilgilendirilme yapılıyor. Abu Dabi’deki turizminde bulunan acentelerinin sonrasında Samsun’a gelmiş olan Ürdün ve Tunuslu çok sayıda turizm acente sahibi, iş adamı ile medya mensubu, kentin turistlik yerlerini gezmesi sonucu keşif yaptı. ‘Saklı Cennet’ Ayvacık’ta ise gezi ve incelemelerde bulunmuş olan heyet, şehirde bulunan otellerin yöneticileri ile turizm acente yetkilileri bir araya gelmesinin ardından ticari görüşmeler yapıldı. Vezirköprü Kanyonu, Kızılırmak Kuş Cenneti, Amazon Köyü’nü de gezdikten sonra incelemeler yapıldı.
Ürdün ve Tunuslu olan yatırımcı ve gazeteciler ile, akşam yemeğinde ise Büyükşehir Belediye Başkanı olan Yusuf Ziya Yılmaz bir araya geldi. Amisos Restourant’daki buluşma ardından Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı olan Necmi Çamaş, Anakent İmar ve İnşaat Genel Müdürü ise Kadir Koçak ve THY Samsun Bölge Müdürü olan Muhammet Ali Akdoğan da geldi. Konuk heyet görüşmesinde Başkan Yılmaz’a şehir hakkındaki fikirlerini anlattı.
Samsun’un turizminde ise çok önemli değerlere sahip olduğunu belirtmek isteyen heyet, kentin turizmde gelişim göstericek oluşunu vurguladı. En büyük engel olduğunu belirttiği ise direk havayolu uçuşlarının olmaması olduğunu dile getiren Arap misafirler ise Türkiye’de ilk kez bir belediyenin kendileri ile ilgilenip davet ettiğinin altını çizdi. Heyet, Samsun’daki izlenimlerini ve incelemelerinin ardından ülkelerininde değerlendirip kentin turizm potansiyelini anlatıcak olmalarını belirtti.

TALEP DOĞRULTUSUNDA GEREKENİ YAPARIZ

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz ise gecenin sonunda talep ve beklentiler ile ilgili bir değerlendirme yapıp Ürdün ile Samsun arasında direk uçuşların olabilmesi için belli miktarda talep olmasını altını çizerek belirten Başkan Yılmaz, “Samsun’da turizmi çok önemsiyoruz. Bu konuda da cesur ve kararlı adımlar atmaktan çekinmiyoruz. Körfez ülkelerindeki yatırımcı ve iş adamlarının şehrimize olan ilgisin ve beğenisinden de mutlu oluyoruz. Ancak direkt hava yolu bağlantısında belli miktarda yolcu garantisinin olması gerekir. Bu konuda fizibilite çalışması yapıp getirirseniz, yolcu garantisi verirseniz, biz bunu değerlendirir ve gerekli adımları atarız” diye konuştu.
Turist potansiyeli artana kadar direk uçuşların başlaması noktasında havayolu şirketleri ile görüşme yapacaklarını dile getirilmiş olduğunu söylemek isyeten Başkan Yılmaz, “Örneğin yaz sezonuna ilişkin uçak şirketleri ile görüşüp anlaşmaya çalışacağız. Bir uçağın Ürdün’den Samsun’a direkt uçması için garanti yolcu sayılarını öğreneceğiz. Örneğin 100 kişilik bir uçakta şirket, 30 kişi garanti istiyorsa bilet masraflarını Büyükşehir Belediyesi olarak belli bir zamana kadar üstlenebiliriz. Yeter ki gelen turist alt yapısı oluşsun, uçuşlar başlasın. Mesela 10 uçuş yaparsak, bu garanti yolcu sayısı artar ve kısa zaman sonra büyük bir potansiyel oluşmuş olur. Talep böyle artar. Bizim garantimiz, desteğimiz de ortadan kalkar. Böyle bir rağbet görürsek, bu konuyu konuşur, karar alırız. Ama talep boyutunu görmemiz lazım. Elimizdeki potansiyeli ortaya çıkarmada tek engel uçuş olduğunu görürsek, biz bu kararlı adımları atarız” şeklinde konuştu.
Yabancı yatırımcıların önünü açabiliceklerini söyleyen Başkan Yılmaz, “Bedava arazi veremeyiz. Yatırım yapmak isteyenlere fiyatı neyse onu uygulayıp satabilir veya kiralayabiliriz. Biz ancak alt yapı yatırımlarında yardımcı olabiliriz. Bu kararlı adımları ve destekleri şimdi yapmamızın sebebi, şehrimizin artık turizmle ilgili alt yapıya kavuşmuş olmasıdır. Otellerimize, konaklama tesislerimize kavuştuk. İlçelerimizde de yatırımlar yapıyoruz. Artık daha cesur ve önümüzü görerek hareket ediyoruz” ifadelerini kullandı.
 

Son Güncelleme: 09.06.2016 10:50
Anahtar Kelimeler:
SamsunKaradenizürdünTunus
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
UĞUR 2016-05-18 15:03:56

başka ülkeye gitsinler